torstai 27. elokuuta 2015

GREY

Älkää antako minun häiritä. Taputtelen tässä vain itseäni olalle melkoisesta saavutuksestani lukea neljä tiiliskiveä viikon sisään. Puhun siis Fifty Shades -trilogiasta ja tästä uusimmasta osasesta, Grey.
Pidin itseäni hulluna kun ryhdyin tähän. Katselin huvittuneena kirjoja ja niiden yhteissivumäärää - en mitenkään jaksa ikinä lukea näin paljon. En ainakaan kovin lyhyessä ajassa. Ehkä vuosi riittäisi tällaiseen urakkaan. Mutta niinhän se vaan taas on, että hyvä kirja vie kyllä mennessään. Ja nämä totaalisesti veivät. Huh. Olen ihan loppu ja finaalissa. Näiden kirjojen aiheuttama tunnemyrsky on ihan outo ja hämmentävä. Tuntuu kuin olisin rakastunut, eikä siitä tarvitse tuntea edes huonoa omaatuntoa. Kirjan hahmot ovat fiktiivisiä, ikävä kyllä.Tuolla jo aiemmassa postauksessani ylistin Fifty Shades of Grey -kirjasarjaa. Ja voisinhan minä tätäkin ylistää. Siis Greytä. Vaikka toisaalta se sai minut sekaisin ja hämilleni. Oli mielenkiintoista ja virkistävää lukea tarinaa Christianin näkökulmasta, mutta silti toisaalta se sai oloni tuntumaan jotenkin kummalliselta. Koko tarina tuntui ihan erilaiselta. Ja rehellisesti sanottuna Christian Greysta paljastui tämän kirjan myötä ihan uusia puolia - tai ehkä enemmänkin uusia tuntemuksia minussa. Hän vaikutti lähes *rumasana*. Mulkerolta. Röyhkeältä ja ronskilta. Silti minua huvitti hänen suorasukaisuutensa. Pärskähtelin vähän väliä hänen jutuilleen.
Viileän pinnan alla on silti pieni haavoittuvainen poika sekä herkkä ja itsekriittinen mies.

Sain tuttavaltani pyynnön arvioida kirja: onko se lukemisenarvoinen vai pelkkää rahastusta. 
Totesin hänelle, että olen niin rakastunut ettei minua haittaa vaikka kyseessä olisikin jälkimmäinen vaihtoehto. Nyt en ole ihan varma mihin suuntaan kallistuisin. Kirja on hyvä. Pidän suunnattomasti E L Jamesin kirjoitustyylistä, mutta mietin vain, eikö tämän saman asian olisi voinut tiivistää vähän niukampaankin kokoonpanoon. Kirjassa siis oli lähinnä copypastella samaa tekstiä/dialogia kuin Fifty Shades -kirjassa ja sekaan oli lisätty Greyn ajatuksia. Ja uskoisin, että Grey-sarjaan tulee vielä pari kirjaa lisää, koska tässä käsiteltiin asioita vain parin kuukauden ajalta, eli suurinpiirtein samalta aikaväliltä kuin Fifty Shades- sarjan ekassa osassa. Jäin siis hieman nälkäiseksi tämän teoksen jäljiltä. Oletin, että tässä kirjassa käsiteltäisiin koko aiemmin ilmestynyttä trilogiaa. Mutta nyt jäin vain nuolemaan näppejäni ja muiden fanien tapaan odottamaan milloin seuraavat osat ilmestyvät. Sama juttu elokuvankin osalta. En siis tiennyt sitäkään, että tämä tänä vuonna ilmestynyt elokuva on vasta yksi osa kolmesta. Ja niitä kahta seuraavaa osaa saan - tai joudun - odottaa vielä pari vuotta.


GREY
Otava 2015

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti