maanantai 31. elokuuta 2015

Retroneuleet

Retroneuleet – suosikkeja vuosien varrelta 
Eva Trotzig
MäkeläKun kirjan avaa, tulee mieleeni heti syksy. Ruskan värit, viileä syysilma ja luonnon tuoksut. Ehkä villalla ja neuleilla on se vaikutus. Säiden viiletessä on ihanaa laittaa lämpimät villasukat jalkaan ja kaivaa vaatehuoneen kätköistä lapaset kylmiä käsiä lämmittämään.

Retroneuleet –kirjaan on kerätty neulemalleja muutamien vuosikymmenten takaa, vanhempiemme ja isovanhempiemme ajoilta. Kirjassa keskitytään neulevaatteisiin, joita naiset ovat tehneet toisille naisille malliksi. Näitä ohjeita on alun perin julkaistu lehdissä, kirjoissa, vihkosissa ja käsityön erikoislehdissä.

Kuva: Kustannus Mäkelä

Myssyjä vauvalle, lapasia, rannekkeita ja huiveja. Neulottuja juhlakauluksia.
Villapaita, villatakki, liivi, villahousut ja hame.

Neuloen voi luoda melkeinpä mitä tahansa. Neulomalla saa persoonallisia tuotteita, joihin voi itse suunnitella kuosit oman maun mukaan.

Kirjassa esitellään lisäksi kolmenlaista patenttineuletta, opastetaan miten neulotaan vanhan ohjeen tai neuleen mukaan ja kerrotaan viimeistelytavoista.

Jokaisesta ohjeesta löytyy tarvittavat tiedot, kuten koko, tarvikkeet, väri, langanmenekki, puikot, neuletiheys ja vaikeusaste. Tarvittaessa ohjeista löytyy myös erilaisia kuviointi- ja kirjontaohjeita. Ohjeet ovat selkeät ja omalle luovuudelle on jätetty myös tilaa. Mikä estää sinua yhdistelemästä eri ohjeita ja kirjoneulemalleja toisiinsa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti