keskiviikko 9. joulukuuta 2015

Koristellaan joulu Paperilla

 Paperillan väki ideoi lukijoidensa iloksi ja vinkiksi erilaisia paperisia joulukoristeita. Kuuseen, seinille, joulupöytään - minne vain kukin haluaa. Paperi taipuu moneen ja malleja löytyy tuhansittain netin ihmeellisestä maailmasta ja kirjojen kansien sisuksista. Varsinkin tälle syksyä on ilmestynyt monta paperiaskarteluun suuntautunutta kirjaa. Ideoita siis on, kunhan vain löytyy aikaa niiden toteuttamiseen.

Minä päätin tehdä (muovi)kuuseemme uudet paperiset koristeet. Monta vuotta ollaan käytetty samoja koristeita - muovisia, kimaltavia ja värikkäitä. Tänä vuonna iski ähky ja kyllästyminen, ja halusin luoda jotakin hillitympää ilmettä. Päädyin paperiin, ja kirjansivuihin. Sehän on se minun bravuurimateriaalini. Tykkään kovasti ja materiaali on lähes ilmaista ja monipuolista.


Pienet paperiboxit on helppo taitella paperineliöistä.
Tein kymmenisen pientä "lahjapakettia" ja ujutin ne juuttinauhaan. Sitten vain pakettinauha kuusen oksia koristamaan. Taittelin boxit kirjansivuista ja kiinnitin kannet washiteipillä kiinni. Silmäneulan avulla ujutin juuttinarun kannen raoista, näin ei tarvinnut tehdä reikiä tai rikkoa herkkää paperia.


Tähti on helppo leikata tähän tyyliin. Kolmiulotteinen ilme syntyy taitosten avulla. Näitä tähtiä voi tehdä ohuesta paperista tai vaikka kartongista niin halutessaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti