keskiviikko 9. joulukuuta 2015

Valoa kansalle


Meillä rakastetaan valoköynnöksiä ja kuten näkyy niitä löytyy monista paikoista. Voisin koristella niillä vaikka koko talon, ripustaa niitä kattoon ja kietoa kranssien ympärille. Pidän luonnollisista, valonvärisistä valosarjoista, vaikka kyllä hennon monivärisetkin ovat melko kauniita. Riippuu käyttökohteesta, johonkin sopii värit, johonkin luonnollisuus. Nykyään valosarjoja saa patterikäyttöisinäkin, joten niillä on helppo koristella sisustusta ilman roikkuvia johtoja.
Rakastan valosarjojen herkkää ilmettä ja niiden luoma valo rauhoittaa ja saa aikaan hyvän mielen. Ehkä alunperin ihastukseni niitä kohtaan on syntynyt elävien kuvien kautta. TV:n ulkomaisissa sarjoissa ja elokuvissa puut on kiedottu valoköynnöksin ja juhlien katoksena on ollut lukuisten pienten valojen tähtivyö.

Ja koska valoja ei ole koskaan tarpeeksi, ei varsinkaan näin pimeänä aikana niin seuraava hankinta voisi olla tämä Avenue-kattokruunu. Niin siis kaikki kimmeltävä ja boheemi on myös lähellä sydäntäni. Ja tämänhän voisi vaikka halutessaan tuunata omaan tyyliin sopivaksi. Mikä sitten onkaan se minun tyylini, tykkään nimittäin niin monenlaisesta: marokko, intia, fiftari, mökki, romanttinen... ym. tyylisuunnat ovat intohimoni.

Avenue on tyylikäs ja romanttinen 5-osainen kattokruunu, jossa on lasiset prismat ja pronssin värinen metallinen runko. Tämä sopisi melkein mihin huoneeseen tahansa, mutta ehkä olohuoneemme muovinen kattokruunu voitaisiin jo päivittää uuteen.
Tästä koristevalaisimesta taas saisi ihan erilaista tunnelmaa kotiin. Se sopisi erinomaisesti jouluun ja erityisesti tämänvuotiseen jouluväritykseemme, jossa on mm. tummanruskeaa ja kultaa. Tämä kaunokainen on väriltään antiikkimusta ja se on valmistettu metallista. Valo kajastaa kauniisti metallirungon läpi, joten se soveltuisi hyvin ikkunan eteen tai seinäkoristeeksi.


Millaiset valaisimet ovat sinun mieleesi?
Mitä aiot hankkia seuraavaksi, vai teetkö valaisimesi kenties itse?
Minulla on haave tehdä värikkäistä lasipulloista valmiiden valaisintarvikkeiden avulla sisustus- ja tunnelmavalaisimia, mutta ongelmaksi on koitunut se, miten saan pullon pohjan leikattua siististi irti.

Tämä kirjoitus osallistuu nettirautakauppa www.taloon.com:n blogikilpailuun sisustusniksit.fi/- valaisinhaaste kutsuttuna.

Haastan  Kanivinossa -blogin mukaan tähän valaisinhaasteeseen kertomaan oman valaisintarinansa.


Valaisevin terveisin,


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti