sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Wräppäysideoita eli paketointiaHei taas!
Jouluaattoon on enää neljä yötä. Onpas aika mennyt nopeasti. Lahjat on suurinpiirten hankittu ja nyt jopa paketoitukin. Mies ei oikein tainnut ymmärtää mikä siinä paketoinnissa oikein voi kestää näin kauan, lahjat nimittäin lojuivat kassissa viikon päivät ennenkuin sain paketoinnin käynnistettyä. 
Mutta jos vähääkään tuntee minua niin ei syytä kamalasti pitäisi miettiä. 
Lahjapaperihan pitää ensin itse kuvioida. Ja kuosi pitää ensin suunnitella. Sitten pitää pohtia millaisen paketin teen kenellekin. Käärinkö normaalilla tyylillä vai teenkö lahjakasseja, -laatikoita vai mitä.
Millaiset nimitagit tehdään vai kirjoitetaanko suoraan paketin kylkeen. Entäs mitä värejä käytetään papereissa, kuoseissa, kuvioissa ja teksteissä. Sitten vasta päästään asiaan. Ja siinäkin menee aikaa, kun ainahan pitää vähän (hieno)säätää.

No niin, tässä siis työn tulos tälle vuotta.
Ajattelin pysyttäytyä pelkistetyssä ilmeessä. Tästä ruskeasta paperista olen aina tykännyt, se on oikeastaan kyseisen lahjapaperin nurja puoli, oikea puoli on hopeanharmaata.

Lasten pakettiin tuli tonttulakkiviirinauha punaisesta paperista ja mustalla tussilla loput.


Poroset painoin valkoisella kangaspainovärillä, sitä kun sattui olemaan kaapissa purkki, joku vanha jämä mikä piti käyttää pois. Jouluiset tekstileimat on Finnstamperin valikoimista.
Porojen ympärille piirsin mustalla tussilla pistekehät ja yksi poro sai ympärilleen misteliköynnöksen, mustalla ja punaisella tussilla.


Tässä pieni ideakuva kuviointivaiheesta. Ensin etsin mallin, sitten leikkasin sen kontaktimuovista.
Kontaktimuovin suojapapereineen laitoin teipillä kiinni lahjapaperiin ja tuputtelin vaahtomuovin palasella painopastaa ja näin siirtyi poro paperiin. Lopuksi viimeistelyt leimoilla ja tusseilla.


Yhteen pakettiin tein lehtilävistimellä kasan lehtiä ja niistä muotoilin kranssin ja lopuksi kirjoitin joulutervehdyksen sen sisään.
2 kommenttia:

  1. Onpa ihania lahjapaketteja. Itsekin paketoin osan ruskeaan paperiin ja koristelin, mutta ei niistä tullut noin kauniita. Liisa

    VastaaPoista