keskiviikko 9. joulukuuta 2015

Huopakoristeita joulukuuseen


Huopa- ja pahvisuikaleista syntyivät nämä nopeatekoiset kuusenkoristeet. 
Tällainen sammaleen vihreä väri ei ehkä tule ensimmäisenä mieleen joulusta, mutta inspiraation lähteenäni toimikin tällä kertaa olohuoneen uudet villaverhot. 
Näin kirpparilla kivan vihreät villaverhot, sellaiset harvaan kudotut ja harsomaiset. Alunperin ajattelin, että jos kangas oikeasti on villaa, kuten lapussa luki, sitä voisi ehkä huovuttaa ja tehdä huiveja tai shaaleja. Äitini sitten myöhemmin kävi hakemassa verhot ja kokeiltiin mitä niille pesukoneessa tapahtuu. Ensin pesin 60 asteessa, ja sitten 90 asteessa, eikä kummallakaan pesulla ollut suurempaa vaikutusta. Eli ehkäpä verhot eivät sitten kuitenkaan olleet ihan 100% villaa. Verhot näyttivät kyllä olevan vanhat, joten materiaalista ei voinut olla ihan satavarma. Joku oli ehkä kokeillut polttamalla selvittää laatua, koska yhdessä verhoista oli pieni palojälki - osittain palanut, osittain sulanut, eli villan lisäksi mukana oli myös tekokuitua. 
Pesukäsittelyjen jälkeen verhoista tuli hieman pehmeämmät ja ryppyiset, ja sain idean kokeilla ripustaa ne olohuoneen ikkunaan. Verhoja oli neljä kappaletta, ja koska ikävä kyllä meillä ei ole tankoja, niin laitoin kaksi verhoa päälletysten nipsuilla kiinni: näin sain lämpimämmän ja täydemmän ilmeen, eikä valo siilaannu niin suoraan niiden läpi. Ja hyvältähän nuo näyttävät ikkunassa!

Nyt on sitten joulukuusi somistettu sävysävyyn verhojen kanssa. 
Kirjansivujen vaaleutta, sammaleen vihreyttä, kultaa ja tummanruskeaa.
Niin ja kyllä ne värikkäät pallotkin sieltä jostakin löytyvät, lapset kun innoissaan kuusta koristelivat niin en minä raaskinut väripalloja kokonaan karsia pois vaan siirsin ne kuusen takaosaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti