maanantai 14. maaliskuuta 2016

Kansiin uutta ilmettä helposti


Uudista tylsät vihot ja kirjat helposti: päällystä kannet!

Kannet voi päällystää niin monella tapaa, esimerkiksi kankaalla, tapetilla, paperilla, lehtileikkeillä, kuvilla jne. 
Minä päällystin oman vihkoni kankaalla, jonka printin olen itse suunnitellut ja painanut silkkipainon avulla. Leikkasin sopivan palan kangasta ja liimasin sen kansiin kiinni erikeeperillä, johon sekoitin pari tippaa vettä. Vesi tekee liimasta helpommin levittyvää.
Kankaan reunan voi siistiä monella tapaa, minä leikkasin reunan harkkosaksilla.

Liimasin kankaan kansien sisäpuolille huolellisesti. Kannattaa panostaa kulmien siisteyteen, jotta taustapaperi/-kartonki on helpompi liimata paikoilleen.
Kun kangas on kiinnitetty, työn jälki siistitään sisäpuolelta kartonginpalasella. Palasen tulisi olla hieman pienempi kuin itse kansi on, noin 5 mm pienempi joka reunasta. 
Liimaamisen jälkeen kannet on hyvä laittaa painoon, jotta liimaustulos on siisti ja kupruton.
Painoksi käy vaikka muutama iso ja raskas kirja. Nosta sivublokki ylös ja lado kirjoja kummankin kannen päälle ja anna olla painossa yön yli.

Blogissani on ollut pientä hiljaiseloa viime aikoina. Kova tsemppi päällä mutta luomistuska vain meinaa puskea päälle. Kevät on ollut hieman raskaampi rakkaan koiran poisnukkumisen vuoksi, olisiko siinä yksi syy tähän tilanteeseen. Toivotaan parempia aikoja ja luomisen intoa!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti