maanantai 14. maaliskuuta 2016

Taim'it


Taas on se aika. Aika aloittaa kylvöpuuhat. Puhun niinkuin mikäkin maajussi vaikka ihan amatööri- ja kokeilupohjalta tässä olen liikkeellä. Jo muutamana vuotena olen kokeillut kasvattaa itsekeräämistäni siemenistä tomaattia, chiliä ja paprikaa. Anoppi tykkää taas kun raahaan tullessani "vähän" tuliaisia ja pyydän kauniisti josko hän voisi kasvattaa minitaimistani ihan oikeita, satoa tuottavia kasveja. Toissa kesänä paprikani kasvoivat todella hyvin, olivat jo heti alusta saakka tukevia ja jämäköitä pieniä taimia ja kasvoivat ja kukkivat ja tuottivat jopa sangonpohjallisen verran paprikoita. Onhan se aina mukavaa nähdä ja huomata mitä kaikkea sitä voi itse saada aikaan.
Olen keräillyt siemeniä pienestä saakka mutta yleensä ne on unohtuneet kaappien kätköihin tai sitten hätäpäissä mattimyöhäisinä ne on heitelty sinnetänne puutarhaan. Eihän tämä kasvatus paljoa vaadi, kokeilunhalua ja vähän vaivaa. Tee-se-itse-tyyliin olen käyttänyt taimipurkkeina jukurtti- ja vanukaspurkkeja, halkaistuja maitopurkkeja, wc-paperihylsyjä jne. Nyt kokeilin laittaa taimipurkkien päälle halkaistut muovipullot, josko lämpö ja kosteus pysyisivät paremmin läsnä.

Samassa rytäkässä pistin myös rairuohot kasvamaan. Pääsiäisenä ei kyllä paljon kotona ehditä olla niin josko ruoho kasvaisi pituutta jo vähän aikaisemmin, jotta ehdittäisiin nauttia siitä edes hetkisen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti