tiistai 5. huhtikuuta 2016

Kotileikkejä

Tämä kirja aiheutti minulle rehellisesti sanottuna hieman hämmennystä. Ensin ajattelin nimen perusteella sen olevan jonkinlainen miniatyyrikirja. Sen jälkeen luulin kirjan pitävän sisällään erilaisia lastenhuonesisustusideoita, mutta lopullisen ja sen oikean vastauksen sain vasta kirjan käteen saatuani. 


Kotileikki on kaunis, hieman Mekkotehdas-tyylinen, hempeäsävyinen kirja, joka pitää sisällään ideoita ja ohjeita lasten leikkeihin: vaatteita nukelle, sisustusjuttuja ja vaatteita ja asusteita lapsille itselleen.  Kuvitus on kaunista - rauhoittavaa ja sadunomaista. Tämä kirja on pääosin suunnattu tytöille mutta löytyy sieltä pari ideaa myös pojillekin. Toisaalta taas, kukas sen määrittelee, että millaisista leikeistä tai leluista tytöt tai pojat tykkää. Yhtälailla pojat voivat leikkiä nukeilla ja tytöt autoilla. Meillä ainakin poika on aina ollut innostunut nukenrattaista ja tyttö taas pärrästää kaivurin kimpussa.

Mutta takaisin kirjan pariin. Kotileikissä ommellaan, virkataan, neulotaan ja tuunataan vanhasta uutta. Mummolan vanhat pitsiliinat ja -lakanat saavat uuden elämän lasten ja nukkien vaatteina, pitsiliinasta ja sateenvarjon rungosta syntyy kaunis ja soma aurinkovarjo. Suloisensävyisistä langoista virkataan kahvikuppeja ja lautasia, pehmoisasta mohairlangasta neulotaan ihanan utuisia hameita tyllivuorilla pienille prinsessoille. Tuo neulottu hame on kyllä erityisen herkkä ja kaunis! Pitsien ja puuvillakankaiden lisäksi uusiokäytetään vanhat farkut retkipeitoksi.

Kirjan lopusta löytyy selkeät ja helpot kaavat niin mekkoihin, mollamaijaan kuin piparimuotteihinkin.

Kotileikki - lastenhuoneen neljä vuodenaikaa on satumainen ja herkkä kirja niin äideille kuin lapsille. Kauniit kuvat ja vintagehenkiset rekvisiitat ja käsityöt herättävät lapsuuden sadut henkiin.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti