tiistai 5. huhtikuuta 2016

Voileipäkakkua!

Voi ei, seuraavat juhlat on vasta heinä-elokuussa! Miten kestän sinne asti ilman voileipäkakkua? Niin siis meillä on aina kuulunut juhlaan kuin juhlaan voileipäkakut. Rakastan niitä! Ja luultavasti moni muukin perhepiirissämme koska aina ne katoavat ensimmäisenä pöydästä. Tokihan voileipäkakun voisi pyöräyttää muuten vain, ilman sen kummempaa syytä tai aihetta, mutta yleensä niitä on tehty vain juhlatarjottavaksi. Sain eilen käsiini kirjauutukaisen - VOILEIPÄKAKKUKIRJA. Vau! Ei voi muuta sanoa. Lueskelin kirjan läpi ja löysin vaikka kuinka monta vaihtoehtoa mitä haluan ehdottomasti kokeilla! Ja ajattelin viedä kirjan myös äidilleni, joka on siis se meidän perheen voileipäkakkuvastaava, josko hän innostuisi kirjan ohjeista myös. Kokeiluun osaltani menee tällä kertaa jokin muu kuin perinteiset kala- tai kinkkutäytteiset. Erityisesti kana-pekonikakku, Club sandwich -kakku ja nyhtopossukakku herauttivat veden kielelleni! 

Miksei tällaista kirjaa ole aiemmin tehty! Tai ehkä on, ei vain ole osunut silmiin. Onneksi tämä kuitenkin osui - ja upposi. Ihan mahtavia ideoita ja makuvaihtoehtoja kasvisvaihtoehdoista perinteisiin kalatäytteisiin, mutta lisäksi uutta twistiä makuvaihtoehtoihin on haettu maailmalta.

Kirjan ohjeilla leivot leivätkin itse ja erityisruokavaliotkin on otettu ohjeissa huomioon. Myös tärkeitä huomioita voileipäkakun "vaiheista" eli kostutuksesta, kokoamisesta, raaka-aineista ja koristelusta on koottu kirjan alkupuolelle. Kirjasta löytyy ohjeet myös aiolin valmistukseen ja lisäksi löytyy herkulliselta kuulostavat sipulihilloke ja tomaattimarmeladi. Oikeastaan ainoa asia minkä vaihtaisin on margariinin vaihto voihin. Monessa ohjeessa siis juustokakku-tyyppisissä resepteissä pohjassa käytettiin margariinia, mutta itse vaihtaisin sen voihin. Voissa on kuitenkin aina luonnollisempi ja aidompi maku ja koska jos täytteisiinkin panostaa huolella niin panostaisin myös pohjaan.

Huomio kasvissyöjille! Tästä kirjasta löytyy todella runsaasti kasvisvaihtoehtoja, laskujeni mukaan jopa 14 vaihtoehtoa. Näistä esimerkkinä mangosalsakakku, hummuskakku, avokado-mustapapukakku ja italialainen pestokakku.

MARKKU KOPRA & SARI TAMMIKARI
Teos 2016

P.S. Varautukaahan juhlavieraat - aion toteuttaa kirjan ohjeista muutaman seuraaville syntymäpäiville!2 kommenttia:

  1. Tuopa kuulostaa herkulliselta kirjalta :) vaikka itselläni on varmaan 500 keittokirjaa, niin kyllä tuokin sinne sekaan mahtuisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen ilolla! Tämä on niin ihana kirja ja kivaa vaihtelua makeaan leivontaan. Ja kirjasta sai kyllä hyviä ideoita ja vaihtelua niin makumaailmaan ja koristeluunkin, ei siis enää pelkkää tonnikalaa ja kinkkua vaan pistetään kehiin kana, pekoni tai nyhtopossu! Tai ehkä kokonaan kasvisvaihtoehto.

      Poista