perjantai 29. huhtikuuta 2016

Suvikukkasen Spesiaali Päivä


Viime aikojen hiljaiselo blogin puolella on johtunut osittain tästä kirppisjutusta. Kyseessä oli paikallisille bloggareille suunnattu kirppistapahtuma, jossa bloggaajat saivat myydä aarteitaan sekä samalla esitellä omaa blogiaan kiinnostuneille.

Kaikenlaista ihanaa tavaraa, vaatetta ja herkkuja bloggareilla tosiaan olikin myynnissä. Aamusta mentiin paikanpäälle pöytää pystyttämään ja siinä samalla kävin katselemassa muiden pöytien antamia. Kun kirppiksen ovet yhdeltätoista avattiin, ei mennyt varttia enempää kun suurinosa aarteista oli jo tarttunut ostajien käsiin.

Minulta ei irtaimistoa irronnut myytäväksi ja sen vuoksi panostinkin käsityönä tehtyihin juttuihin. Myyntipöydästäni löytyi huovasta tehtyjä juttuja, kortteja, kirjoja ja anopin kutomia lapasia. Myyntini ei ollut valtaisa mutta kiinnostuneita riitti silti runsaasti. Ehkä myynnin osuus olisi suurempi jos tuotteet olisivat olleet esillä hieman kauemmin kuin yhden päivän ajan, ja siitäkin vain 4 tunnin verran.


Viirinauhan tein vielä viime metreillä edellisenä yönä. Tarkoituksenani oli tehdä simppeli koriste, jonka voi sitten heittää vaikka roskiin pöydän siivouksen yhteydessä. Mutta arvatkaa vain maltoinko sitä sitten kuitenkaan roskiin laittaakaan.


Kortteja tuli tehtyä kymmenisen kappaletta, ja lisäksi otin mukaan jo aiemmin tekemiäni vauvakortteja. Psst.. näitä on vielä jäljellä, eli jos tahdot itsellesi, pistä viestiä.


Vauvoille ompelin solmupipoja ja 'korvalappupipoja', joihin toiseen painoin kankaan itse omalla kuosillani. Ompeluksissani käytin kangasvarastoni ylijäämäkankaita, sellaisia jämäpaloja, joita olen säästellyt jos-joskus-tarvii -ajatuksella. Pipojen lisäksi myynnissä oli muutama pannulappu: lintuset ja lehdet, huopakoruja, huopakruunuja ja lasinalusia. 
Ja löytyihän pöydästä myös mieheni arvostelumenestys Audrey, rakkaani -pienoisromaani.


Ja kuten tavallista, juuri ne tuotteet jotka olivat vain rekvisiittana kiinnostivat ihmisiä. Olisinhan minä voinut ne tietysti myydäkin mutta satuin itse olemaan juuri sillä hetkellä tauolla ja naapuripöydän bloggaaja minulle viestin asiasta välitti sitten jälkikäteen.


Vaikka myynti ei päätähuimaavaa ollutkaan, oli kokemus silti mukava ja sain vaihtelua normikotiarkeeni, jota täyttävät ne kaikki niin tavalliset arjen askareet. 


Moni varmasti ajattelisi, että tällainen tee-se-itse äiti puuhastelisi jatkuvasti lasten kanssa kaikkea käsitöihin ja askarteluun liittyvää. Niinhän sitä luulisi. Ja niin minäkin luulin tekeväni. Sitä minä silloin muinoin kovasti suunnittelinkin, että sitten kun minulla on lapsia niin puuhailen niiden kanssa ja niille kaikkea kivaa, ihanaa ja söpöä. Mutta miten kävikään, lapset ei välitä askartelusta saati piirtelystä ja päässäni vilisevät visiot kaikenmaailman roolivaatteista ja muista jutuista joutuvat pysymään pääni sisällä, lapseni eivät nimittäin innostu niistäkään, eivätkä suostu minkäänlaista asustetta yllensä laittamaan. *Huokaus*

Onneksi on siis edes jonkinlaisia väyliä minne pääni sisältöä purkaa.




Tässäpä lyhykäisyydessään Suvikukkasen spesiaali päivä. Myyntipöydän siivouksen jälkeen lähdettiin kotimatkalle, haettiin lapset hoidosta ja mentiin kotiin. Kotona sai sitten pohtia mihin kaikki tehdyt tuotokset oikein laitetaan. Kaappien kätköihin.

Kirppistelypäivä oli mukava ja erilainen, mutta myös voimia vievä. Kaikki suunnittelu, järjestely ja myyntipöydän takana pönöttely veivät energiaa. Nyt on siis ihan kiva vain olla ja hengähtää, vaikka kaikenlaisia muita juttuja on silti koko ajan meneillään. Tässä välissä olen säätänyt postikorttien asettelua/kuvien sommittelua, siivonnut ja järjestellyt nettikirpparimyyntipöytiäni ja myynyt Anopin kutomuksia. 

Mielenkiintoista olisi myös tietää palasiko kukaan ostaja blogini pariin tuon kirppistapahtuman jälkeen. Sivukorvalla kuulin, että tästä tapahtumasta voisi tulla jokavuotinen. Oli myös muiden bloggareiden kanssa puhetta, että blogiyhteistyö on vielä aika uutta ja vierasta ainakin täälläpäin Suomea, etelämmässä sitä käytetään enemmän hyödyksi. Ovathan blogit kuitenkin todella hyvä markkinointiväylä yrityksille.

Mutta, minä lopettelen tältä erää. Tulkaahan taas kyläilemään blogissani, ja muistakaa osallistua ihanan kirjan arvontaan, pääset sinne tästä linkistä!
Kiitos kun kävit!

Valoa päivääsi toivottelee Suvikukkasia!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti