torstai 1. marraskuuta 2018

Kaverin puolesta kyselen


Kaverin puolesta vaan kyselen. 
Kaverin puolesta on helppo kysyä melkein mitä vain, koska itsehän ei sellaisia voisi ikinä kysyä, eikä itselle ikinä sellaisia juttuja tapahdukaan mistä mitään kysellä. Toinen hyvä tapa - jos siis jostain syystä pitäisi - kysellä asioita joita ei muuten kehtaa on esittää kysymys muka lapsen kysymänä. On paljon luonnollisempaa kysyä outoja ja noloja kysymyksiä tai heittää outoja kommentteja kun laittaa nimimerkiksi Suvi 4v. Totuushan on, että suurinpiirtein jokainen aikuinen miettii kaikenlaista ihmeellistä ja kummallista, mutta jota ei sitten millään kehtaa kysyä. Ei ainakaan selvinpäin.

Kosmokselta viime kuussa ilmestynyt Kaverin puolesta kyselen -kirja perustuu supersuosittuihin samannimisiin podcasteihin (jos kehtaisin niin sanoisin, etten ole ikinä ennen kuullutkaan enkä edes tiedä mitä on podcastit, mutta niin..). Kirjaan on koottu hauskimmat ja noloimmat kaverille sattuneet jutut. Sitä en tiedä onko jutut todenperäisiä vai väritettyjä, kevyesti kynätettyjä vai tussilla tussattuja.

Kirja on näpsäkänkokoinen teos täynnä pieniä tarinanpätkiä. Siis kirja just mulle, jolla kestää lukeminen yleensä älyttömän kauan. Tämän luin samalla kun tein vatsalihastreeniä, no siis se laite teki, minä vaan pötköttelin sängyllä ja luin. 

Täytyy varmaan tutustua niin podcasteihin, koska kyllähän näitä hulvattomia tarinoita lukisi tai kuulisi mielellään enemmänkin. Tunnistin jopa hieman itseäni kirjan tarinoista, samanlaista outoa ajatuksen virtaa omakin mieleni toisinaan tuottaa. Joillekin jutuille taas myötätuntoisesti hymähtelin ja koin helpotusta etten itse ole joutunut vastaaviin tilanteisiin...kuten istunut ihmisen paskaan, paskonut sänkyyn (aikuisena) tai tilannut gin tonicia ja GT:tä, samalla kertaa, niin ja se Tinder, onneksi en ole sekoillut sielläkään. Kun nämä tapahtuu kaverille niin niille voi huutonauraa ihan vapaasti. Ja kyllähän minä nauroinkin. Opin myös pari hyvää vitsiä, kuten: 

Mitä Darth Vader sanoi optikolla? 
- En näe Lukea! (buahahahaah!)

Mikä on Nalle Puhin veljen nimi?
- Nalle Fax. (ahahahhaa!)ANNA KARHUNEN & TIIA RANTANEN
Kosmoskirjat 2018
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti