keskiviikko 20. helmikuuta 2019

Lastenhuoneen askartelukirja


Luomisen ja käsillä tekemisen iloa, siitä on kyse tässä Readme.fi:n uudessa Lastenhuoneen askartelukirjassa. Selkeiden ohjeiden ja mallikuvien vuoksi kirja sopii myös vasta askarteluun ja kädentaitoihin hurahtaneelle mutta myös kokeneemmalle kädentaitajalle. 

Kirja pitää sisällään niin paperiaskartelua, ompelua kuin virkkaus- ja neuleohjeita. Jokaiseen työhön on merkitty suuntaa-antava ajan ja haastavuuden määre. Osa töistä onnistuu tehtäväksi myös lasten kanssa yhdessä, kuten vaikkapa kirjanmerkin taittelu, perunapainanta, erilaiset maalattavat taulut sekä kynätelineen teko kaurapuuropaketeista. Osa töistä taas on sen verran haastavia, että vaativat aikuiseltakin hieman panostusta mutta ohjeiden avulla työt kyllä onnistuvat. Tällaisia projekteja ovat esimerkiksi kirjansidonnan avulla tehtävä valokuva-albumi, origamilinnut ja unisieppari.

Ompeluosiossa ommellaan lastenhuoneeseen viirinauha, lapselle pehmokirja, huopaporkkanoita, erilaisia pussukoita, peitto sekä tiipii. Virkaten syntyy erilaisia tyynyjä, koreja ja pehmoeläimiä. 

Kirjan lopusta löytyy pieni virkkaus- ja neuleopas, joka ainakin omaan silmään vaikuttaa helpostiymmärrettävältä ja selkeältä. 

Kirjan töissä on käytetty ihania PaaPii Designin kankaita ja muutoinkin värimaailma kirjan töissä on seesteisen minimalistinen. Toki jokainen kädentaitaja valitsee omanlaisensa kankaat ja kierrätyksen ollessa IN voi töissä hyödyntää teemaan sopivasti vanhat lakanat, vaatteet ja muut tekstiilit. 


Paula Huvinen
Readme.fi 2019



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti