tiistai 19. helmikuuta 2019

Roskasta käyttöesineeksi


Roskasta käyttöesineeksi on kirja, joka sisältää yli 40 ideaa ja ohjetta erilaisten materiaalien uusiokäyttöön. Kirjan ohjeilla opit näkemään roskassa aarteen ja opit arvostamaan asioita uudella tavalla. Maitopurkit, pesuainepullot, pahvipaketit, vanhat kirjat, käytöstä poistetut vaatteet ja rikkinäiset ulkovalaisimet eivät ole roskaa vaan täysin hyödynnettävissä olevaa materiaalia, joista syntyy niin laukkuja, säilytysrasioita, huonekaluja, valaisimia kuin koriste-esineitäkin. 

Itse ihastuin erityisesti mapeista tehtyihin liitu- ja magneettitauluihin, sekä ulkovalaisimista ja lyhdyistä tehtyihin lintujen ruokinta-automaatteihin. Tekniikoista foliolla erilaisten pintojen päällystys on sekin kokeilemisen arvoinen. 

Rakastan kaikenlaisia uusiokäyttöideoita ja sormet syyhyää päästä testailemaan kaikkea mahdollista. Minulla on ollut jo vuosia tapana säilöä ja säilyttää kaikenlaista materiaalia mahdollista uusiokäyttöä varten joten kirjassa esiteltyjä ideoita on suhteellisen helppo kynnys lähteä testaamaan. Muutoinkin kirjan ohjeissa hyödynnettävät materiaalit ovat sellaisia, että jokaiselta niitä luultavimminkin löytyy jo valmiina. Jokaiseen työhön on selkeät ohjeet kuvien kera. Kirjaa voi toki käyttää myös inspiraation lähteenä ja luoda itse jotakin kokonaan uutta ja erilaista. Kirjassa esiteltyjä tekniikoita voi käyttää myös muualla. Kirjassa käytettyjä työvälineitä löytyy useamman kodista, mutta jos ei niin työvälineidenkin suhteen voi käyttää luovuutta. 



ROSKASTA KÄYTTÖESINEEKSI
Kertakäyttökulttuurista innovatiiviseen uusiokäyttöön
Arja Aalto-Viittala ja Anu Lahti






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti