keskiviikko 27. helmikuuta 2019

Tenslaitteen käyttö kiinteytykseen + lopputulos


Lokakuussa kerroin tästä tenslaitteesta ja siitä, että aloitan testijakson sen käytön suhteen. Aika menee hullua vauhtia eteenpäin ja nyt laite on ollut testissä jo kohta 4 kk. Testijakson aloitukseen liittyi monenlaisia mietintöjä sekä toiveita tuloksista. Mietinnät painottuivat lähinnä laitteen oikeaoppiseen käyttöön. Vertaistukea oli vaikea löytää, koska laite oli uusi Suomen markkinoilla. Siinä olisikin toiveen paikka, eli tuotteen markkinoijan sivuille olisi mukava saada ns. vertaistukiryhmä, josta voisi kysellä mieltä askarruttavia asioita sekä hakea kirjaimellisesti vertaistukea ja vinkkejä laitteen käyttöön. Erityisesti elektrodien asettelun suhteen olisin kaivannut apua: on vaikea hahmottaa mikä on "läppien" oikea paikka vartalolla sekä se millaiset tuntemukset ovat normaaleja ja mitkä eivät, tai mikä teho on tarpeen missäkin hoidossa. Toki Tenslaite.fi:n asiakaspalvelusta sai ohjeita sekä tämän yhteistyön yhteyshenkilö oli avuksi monissa kysymyksissäni. 

Laite on kuitenkin turvallinen käyttää ja siksi päädyin kokeilemalla tutustumaan sen käyttöön ja ominaisuuksiin. Testasin laitetta pääsääntöisesti vatsalihaksiin sekä reisiin, koska ne ovat ne kohdat jotka eniten kaipaavat muokkausta sekä sisäisesti että ihon laadun suhteen. Perfect BEAUTY -laite on suunnattu kehon kiinteytykseen ja ryppyjen vähentämiseen, ja hoitoalueet ovat kasvojen lisäksi käsivarret, pohkeet, rinnat, pakarat ja lanteet. Hoito tapahtuu vartalolle asetettavien elektrodien avulla. Laitteeseen on esiasennettu kahdeksan erilaista hoito-ohjelmaa. Laite lähettää kahden tai neljän itsestään kiinnittyvän elektrodin avulla hoidettaviin lihaksiin pieniä, hellävaraisia impulsseja, jotka muistuttavat kehon omia hermoimpulsseja. Hoidon tavoitteena on kiinteyttää kehoa ja säilyttää nuorekas vaikutelma.

Hoito tuntui lihasten aktivointina, nykimisenä ja jännittymisenä/rentoutumisena. Hoidon kesto on keskimäärin 30-45 minuuttia. Hoitoja suositellaan tehtävän noin 3-4 kertaa viikossa mutta minä tein niitä päivittäin, sekä vatsa- että reisiohjelmaa, joko putkeen tai eri aikoina. Toisinaan tein myös kaksi samaa hoitoa yhteen putkeen. Kokeilin satunnaisesti hoitaa myös rintalihaksia, käsivarsia sekä kasvoja. Ongelmaksi koin kuitenkin elektrodien huonon kiinnipysymisen iholla. Laite on tarkoitettu käytettävän myös liikkuessa tai puuhastellessa jotakin pientä samalla, mutta koska läpyskät eivät pysyneet paikoillaan kunnolla niin toisinaan hoito ei onnistunut edes paikallaan istuen. Tämä ongelma on erityisesti kasvoelektrodien kanssa. Niitä en päässyt testaamaan kuin pari kertaa koska ne eivät yksinkertaisesti pysyneet ihossa kiinni. Aina kun sai toisen läpyskän kiinni niin toinen irtosi ja samalla myös laite sammui ja nollaantui. Olin aiheesta yhteyksissä sekä yhteyshenkilööni että asiakaspalveluun ja sainkin uudet kasvoelektrodit alkuperäisten tilalle mutta ongelma oli sama niidenkin kanssa. Hieman kyllä harmittaa koska olisin mielelläni testannut myös kasvohoito-ohjelmia. Myöskään vartaloelektrodit eivät kestä käytössä kovin pitkään, niiden käyttöikä on noin 12-20 käyttökertaa. Laitteen mukana tulleet vartaloläpyskät  kestivät ihmeen kauan, olettaisin että pitempään kuin tuon 20 kertaa, vaikka tosin kasvatin niiden käyttöikää mm. kastelemalla vedellä ja lämmittelemällä käsin niiden tarrapintaa. Sain testijaksoani varten myös toisen erän vartaloelektrodeja ja mielestäni niiden käyttöikä oli hieman lyhempi kuin alkuperäisten. Olisi mukava saada kertakäyttöisten elektrodien tilalle jokin kestävämpi vaihtoehto mutta en vain tiedä mikä se olisi. Ehkä jonkinlainen vyön tai pannan kaltainen mekanismi olisi hyvä. Toisinaan laitoinkin elektrodien päälle joko tiukan vaatteen tai huivin joilla sain ne pysymään paremmin paikoillaan. Laitteessa on suojamekanismi, joka sammuttaa laitteen jos elektrodit irtoavat iholta, ja tästä syystä laitteen käyttö olikin toisinaan hieman (hermoja) haastavaa.

Lc Finland oy, Somessa.com


Laitteen käytöstä ei mitään merkittäviä tai näkyviä hyötyjä koitunut mutta siitä, vaikuttiko tai edesauttoiko laite lihasten muokkaantumista,  on vaikea sanoa. Laite kuitenkin tuntui tehokkaalta ja olettaisin, että tämän kaltainen lihasten aktivoiminen vaikuttaisi edes jollakin tavalla niiden rakenteeseen.  Rinnan alueen hoitamisen jälkeen tuntui siltä kuin ryhti olisi parantunut mutta taas käsivarsien suhteen en osaa sanoa mitään koska elektrodien kiinnittymisen kanssa oli ongelmia. Olisin kuitenkin kaivannut käsivarsienkin osalta toimivaa hoitoa, ne kun ajan myötä "alliintuvat" ikävästi. Myöskään minkäänlaista vaikutusta selluliittiin ei laitteen käytöllä ollut. Omatoimisesti kokeilin käyttää laitetta hartiakipuun vaikkei tämä laite olekaan kivunlievitykseen suunnattu, ja koinkin hoidon auttavan niskan kireyteen ja hartiajumiin. 

Yhteenvetona voin sanoa, että enemmän kuin innolla testasin PerfectBeauty -laitetta, ja ikävä onkin todeta, etten saanut siitä toivomaani hyötyä ja tuloksia. Plussaa oli laitteen helppokäyttöys (kun sen oppi), patterien todella pitkä käyttöikä sekä hyvät tuntemukset siitä, että hoito vaikuttaa. Miinuksena sanottakoon tuotteen ja varaosien korkea hinta sekä elektrodien huono pitävyys iholla. Toki miinukseksi voisi laskea senkin, etten saanut sillä näkyviä tuloksia mutta toisaalta, tämä oli vain yksi käyttökokemus muiden joukossa. Se, että laite ei tuottanut hyötyä minulle, ei tarkoita sitä etteikö joku toinen voisi siitä hyötyä. Ainakin kivunlievitykseen suunnattuja tenslaitteita suositellaan nykyään melko paljon ja niistä puhutaan mediassa usein.


Kaupallinen yhteistyö 
Kivunlievitystä ilman lääkkeitä - Tenslaite.fi

2 kommenttia:

  1. Ilimasikko sait tän? Hyödyttikö? Tulikko onnelliseksi? Taitaa olla vaan ihmisten rahastusta tällaiset vekottimet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Anuliini! Sain tuotteen testiin yhteistyön kautta. Kuten tuossa jo kirjoitinkin, että plussia ja miinuksia löytyy. Mielelläni testasin ja tutkailin mutta mitään näkyvää/tuntuvaa hyötyä ei minulle koitunut tästä laitteesta. Ehkäpä kivunlievitykseen tarkoitetut toimivat paremmin.

      Poista