maanantai 9. syyskuuta 2019

Minecraft syntymäpäivät diy-tyylillä


Lasten syntymäpäivät on tälle vuotta juhlittu. Ensin juhlittiin yhteissynttäreitä ja sitten pojan 8-vuotissyntymäpäiviä kavereiden kesken. Juhlia on aina kiva suunnitella ja järjestää vaikka siihen toisaalta liittyykin paljon stressiä (lähinnä oman pään aiheuttamaa murehdintaa kaiken onnistumisesta).


Minecraft on nyt kova juttu. Siitä on puhuttu monta kuukautta. Peli on saatava. Ja lopulta sitten saikin, ja vielä kännykkäänkin. Mutta eihän se haluaminen siihen lopu, aina tulee jotakin uutta mikä "on jo kaikilla". Minecraft oli kuitenkin hyvä teema juhlille. Suhteellisen helppo toteuttaa ruokien ja koristelujen suhteen. Kaikenlaisia laatikkopäitä ja ruoaksi sopii melkein mikä vain joka on tagitettu minecraft-fontilla kirjoitetulla kortilla.


Pöytäliinaksi valikoitui vihreä kangas ja vanhasta vihreästä lakanasta revityt kangassuikaleet toimittavat koristeiden virkaa pöydän yllä. Rakastan sitä, että voin käyttää luovuutta ja tehdä asioita itse, myös se, että asiat toteutuu minibudjetilla on tärkeää. Pienet pahvilaatikot on maalattu vihreiksi ja koristeltu mustalla paperilla ja lopputuloksena on 'creeper'. Pahviputkista ja punaisesta paperista syntyy TNT:tä eli dynamiittia. Kauan ei muuten ehtineet TNT:t olla pöydässä kun jo joku lapsista keräsi kaikki ja vei ulos ja keksi samalla niistä leikin muille lapsille. 

Erivärisistä vihreistä paperikiekoista tein koristenauhoja kattoon. Ehkä niiden olisi pitänyt olla teeman mukaisesti neliöitä mutta en niin orjallisesti jaksanut noudattaa teemaa, vaan pidin lähinnä kiinni vihreästä sävymaailmasta.

Kakkua näissä juhlissa ei tarjottu lainkaan vaan vain muffinsseja. Osa lapsista kyseli tosin kakun perään ja yllätyin kyllä siitä. Tähän mennessä kakut on aina jääneet  syömättä. No, katsotaan löytyykö seuraavista juhlista sijaa kakulle. Toivottavasti teema ei silloin ole turhan vaikea.

Tarjottavina oli keksejä, popcornia, sipsejä, porkkanatikkuja, viinirypäleitä, makeisia, voitaikinasta tehtyjä "pizzakolmioita", suolatikkuja, muffinsseja ja limua. Värjäsin spriten siniseksi sinihernejauheella ja se kyllä upposi muksuille. Harmitti, etten ollut varautunut enempään sen suhteen.

Juhlakoristeina oli creepereiden ja TNT-pötköjen lisäksi limoja ja tämä musta nurkassa kyyhöttäjä "enderman" jota ei parane katsoa silmiin... Kaikki kolmiulotteiset koristeet on tehty pahvilaatikoista ja -putkista, jotka on joko maalattu tai päällystetty silkkipaperilla tai mustalla jätesäkillä. 

Juhlat on juhlittu, lahjat on jaettu ja nyt vain kohti uusia seikkailuja - ja syntymäpäiviä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti