maanantai 2. syyskuuta 2019

Suomen Aavemetsästäjät -kirjaOlen ollut kiinnostunut rajatiedon asioista pienestä asti. Valittujen palojen kautta saadut Mysteerien maailmat ynnämuut on tullut luettua ja selattua läpi jo 7-8 vuotiaana. Sitten alkoi pelottaa mutta mielenkiinto asioita kohtaan kuitenkin voitti ja jälleen oltiin asian äärellä.

Omakohtaisia kokemuksia ei juurikaan ole, tai en osaa ainakaan sellaisia nimetä. Toisaalta taas kun henkimaailma on ollut aina itselleni totta ja tavallaan normaalia niin en ehkä ole tajunnut tai osannut pitää kokemiani asioita mitenkään normaalista poikkeavina.

Aaveohjelmia olen myös aina suurella mielenkiinnolla katsellut. Osa niistä on selkeästi hömppää mutta niitä vakavasti otettaviakin on ollut. Alan kirjallisuutta on silti melko vähän, ainakin kotimaista. 

Tälle vuotta asiaan on kuitenkin tullut muutosta kun nyt syksyllä julkaistaan parikin tämän teeman teosta. Toinen niistä on Basam Booksin Suomen aavemetsästäjät (Mika Nikkilä). Kirja kertoo haamuveljeksiksikin nimettyjen veljesten elämästä rajatiedon kokemusten tutkijoina. Mika ja Markus Nikkilä aloittivat vuonna 2014 henkimaailman olemassaolon tutkimukset. He tilasivat tehtävään vaaditut laitteet ja lähtivät kentälle. Viime vuosien aikana he ovat tutkineet satoja kohteita ja saaneet yhä enemmän ja yhä huikeampia tuloksia henkimaailman olemassaolosta. Ajan kuluessa heidän työnsä henkimaailman parissa on osattu ottaa jo vakavammin vaikka edelleen asia herättää ihmetystä ja hämmennystä. Itse en osaa olla edes epäilemättä tuloksia kun uskon siihen, että todellakin muutakin on kuin vain tämä näkyvä todellisuus.

Suomen aavemetsästäjät on ikäänkuin päiväkirja veljesten tutkimusmatkoista vuodesta 2014 tähän päivään.  Kirja on kirjoitettu mukavan maanläheisesti ja ainakin minusta oli mukavaa päästä tutkimuksiin mukaan näin kirjan kautta. Toki veljesten YouTube - kanavalta löytyy video- ja äänimateriaalia näistä samaisista tutkimuksista ja sinne aion itsekin suunnata kunhan ehdin ja uskallan. Olen kyllä ollut tietoinen tästä Paranormal Investigations Group Finland - tutkimusryhmästä mutta näköjään en ollut heitä kuitenkaan seurantaan ottanut Facebookissa. Tosin olen aika lailla vähentänyt oleilua fb:n ryhmissä viime vuosien aikana että ehkäpä asia on vain jäänyt ajan hampaisiin.

Jos siis olet uuden äärellä näiden "haamuveljesten" suhteen niin suosittelen lukemaan kirjan ensin. Siihen on hyvin tiivistetty havainnot eri tutkittavista kohteista. Videot saattavat tuntua jopa hieman tylsiltä, kuten Mika itsekin toteaa kirjassaan. Usean tunnin kestävissä kuvaussessioissa on monia tylsältäkin tuntuvia hetkiä ja aktiivisia tilanteita on vain satunnaisesti. Kirjan parissa aika menee kuin siivillä ja käteen jää kova hinku saada lisää materiaalia. Siispä toivonkin, että mahdollisimman moni paikka, joissa henkimaailman havaintoja on tehty, antaisi luvan kuvauksille ja tutkimuksille.


Nikkilä, Mika
Basam Books 2019

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti