sunnuntai 12. tammikuuta 2020

Tsemppikirjat lapsille!

Olisipa silloin kun minä olin lapsi ollut tällaisia kirjoja. Moneen pahaan mieleen ja yksinäisiin hetkiin nämä olisivat antaneet lohtua. Ehkä en olisi ollut ihan varma muuttuuko mikään paremmaksi mutta olisihan se ollut lohdullista sukeltaa tällaisten, ammattilaisten suunnittelemiin kirjoihin ja niiden tehtäviin. Olisi saanut käytännön avaimia helpottamaan omaa oloa. Ei silloin puhuttu hengitysharjoituksista tai mindfulnessista, eikä myönteisen ajattelun hyödyistä. Silloin sanottiin vain, että oletpa vahva kun kaiken jaksat kantaa. Toki tuokin lause on antanut voimaa vielä näin aikuisenakin, mutta koska koko ikäni olen etsinyt vastauksia niin tällaiset kirjat olisivat voineet vastata joihinkin niistä.

Tehtäväkirja tarjoaa lapsille ja nuorille mahdollisuuden tutkia, ilmaista ja selittää huoliaan ja keskustella niistä kanssasi. Hauskat väritys-, piirros- ja kirjoitustehtävät parantavat tunteiden ymmärtämistä ja rohkaisevat myönteiseen ajatteluun. Tehtäväkirja on mainio tapa saada kouluikäiset ajattelemaan tunteitaan ja puhumaan niistä asioista, jotka heitä vaivaavat. Kirja on suunnattu yli 7-vuotiaille.

Kirjasarjan kirjoittajiin kuuluvat  lapsiin ja perheisiin erikoistunut psykoterapeutti, opettaja Sharie Coombes sekä lastenkirjailijat Stephanie Clarkson ja Lily Murray.

Kirjat ovat täynnä täytettäviä tehtäviä, mielenharjoituksia, piirtelytehtäviä ja rutkasti asiaa kirjojen teemoihin liittyen. Kirjat antavat lohtua, rohkaisua, tukea, lempeyttä ja turvaa. Kirjat on suunnattu yli 7-vuotiaille mutta uskon, että niistä on apua myös isommille lapsille koska tehtävät voisivat sopia yhtä hyvin myös meille aikuisille. Löysin nimittäin monta tehtävää ja juttua joita itse olen tehnyt psykologin pyynnöstä nyt aikuisenakin. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti