torstai 16. heinäkuuta 2020

Suklainen ''raakakakku''



Ruokatermistö on välillä niin vaikeasti ymmärrettävää ja aina joku hyökkää kimppuun jos satut käyttämään väärää sanaa väärässä paikassa. Siitä syystä tämänkin kakun nimestä löytyy lainausmerkit.

Tämä kakku on raakakakku, ainakin siinä suhteessa, ettei sitä ole uunissa kypsennetty. Pohja koostuu taateleista, siemenistä, kookoksesta ja kaakaosta. Täytteenä on kookosmaitoa, kaakaota ja pähkinäsuklaalevitettä. Ja ai että miten täydellinen täyte tästä tuli! Pähkinäsuklaalevite antoi täytteelle syvyyttä ja vivahteikkuutta. Tähän mennessä paras 'raakakakun' täytteeni. 


Sain testiin HealthyCo:n uutuuksia, proteinellalevitteitä, joissa maistuvat herkullisen pehmeä valkosuklaa ja suussasulava pähkinäsuklaa. Näitä söisi mielellään suoraan purkista, niin hyviä ovat maultaan, mutta nämä sopivat hyvin myös leipien ja keksien päälle, lättyjen kanssa tai sitten kakkujen täytteeksi.


Pähkinäinen suklaakakku 'raakana'


Pohja

5-6 pehmeä taateli
1/2 dl auringonkukansiemeniä
1/2 dl kookoshiutaleita
2 rkl kookosöljyä
2 rkl kaakaojauhetta
ripaus merisuolaa

Täyte 

1 prk kookosmaitoa jähmetettynä
2 rkl kaakaojauhetta
2-3 rkl pähkinäsuklaalevitettä 
ripaus merisuolaa


Sekoita pohjan ainekset monitoimikoneessa ja taputtele valmis massa irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Itse käytin pientä vuokaa, n. 15cm halk. 
Vaahdota täytettä varten (yön yli jääkaapissa) jähmettynyt kookosmaito kevyeksi vaahdoksi ja lisää joukkoon kaakaojauhe ja pähkinäsuklaalevite. Tasaa makua merisuolan avulla.
Kumoa täyte pohjan päälle ja anna kakun jähmettyä pakastimessa muutama tunti ennen tarjoilua.
Koristele kakku  vadelmilla tai haluamallasi tavalla.





Tuotteet saatu Gaia Trade Finland


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti