torstai 23. heinäkuuta 2020

Kombuchaa ja kimchiä helposti


Tutustumme mm. kombuchan, kimchin, kefiirin, kvassin, inkiväärioluen ja hapankaalen valmistukseen.


Syömämme ruoka vaikuttaa meihin enemmän kuin moni tulee ajatelleeksi. Hapattamalla säilötty ravinto sisältää elintärkeitä bakteereita, jotka edistävät niin kehon kuin mielen hyvinvointia.

Fermentointi eli bakteerien ja hiivojen hyödyntäminen ruoan valmistuksessa ja säilönnässä on ikivanha taito, joka tunnetaan kaikkialla maailmassa. Hapattaminen on yksi fermentoinnin laji, joka perustuu maitohappobakteerien aikaansaamaan käymiseen.


Kombuchaa ja kimchiä helposti esittelee ja opastaa lukijansa hapattamisen maailmaan. Tutustumme mm. kombuchan, kimchin, kefiirin, kvassin, inkiväärioluen ja hapankaalen valmistukseen. Kirjasta löytyy perustietoa kyseisten herkkujen valmistukseen sekä ohjeita näiden hyödyntämiseen muussa ruoanvalmistuksessa.

Kombuchan avulla voidaan valmistaa kasvispohjaisia jogurtteja ja niitä taas voi käyttää kakkujen täytteissä ja jäätelöissä. Kombuchasta voidaan valmistaa myös juustoa, smoothieita ja erilaisia juomasekoituksia. 

Kirjan ohjeilla pääsee kyllä aloittelijakin alkuun mutta koska kirjassa käsitellään muitakin hapattamisen tapoja niin kaikenkattava opas tämä ei kombuchan osalta ole. Kirja on enemmänkin vinkkipankki siihen mihin kaikkeen fermentoituja tuotteita voidaan käyttää.

Erica Palmcrantz Aziz
Kombuchaa ja kimchiä helposti
Kustannus Mäkelä 2020
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti