perjantai 30. tammikuuta 2015

Jamien FIILIS RUOKAAJamie on ihana. Olen seurannut hänen ohjelmiaan toistakymmentä vuotta, enkä kyllästy.
Hänellä on mahtava tyyli tehdä ruokaa, hienostelematta. Hänen työskentelyään on ilo katsella ja ruoka näyttää aina herkulliselta. Ruoanlaitto on Jamie Oliverille yksi tapa viettää aikaa läheistensä kanssa, tästä voisivat muutkin ottaa mallia. Kokkailun ei tarvitse olla pikaisesti tehtävä toimitus, vaan se voi olla mukavaa koko perheen yhteistä ajanvietettä.

Jamie Oliverilla on pitkä historia TV-kokkina, ja kirjojakin ilmestyy vuosittain.
Hänellä on tärkeitä ja kunnioitettavia aatteita kuten kouluruoan parantaminen ja oikeanlaisten raaka-aineiden käyttö: luomu ja omavaraisuus. Hän myös suosittelee käyttämään eläinkunnan tuotteita, joiden tuotannossa on huomioitu eläinten hyvinvointi ja kestävän kehityksen periaatteet, kalatuotteissa kannattaa valita MSC-sertifioituja tuotteita.

Jamien FIILIS RUOKAA -kirjaan on koottu herkullisimmat, ilahduttavimmat, uusimmat ja innostavimmat hyvän mielen ruokaohjeet. Ohjeet ovat kunnianosoitus nostalgisille muistoille, perinteille ja lapsuuden lempiruoille. Tässä kirjassa ruoanlaitto on tärkeä rituaali. 
Kirjasta löytyy 100 erilaista ruokaa tarjottavaksi läheisimmillesi.
Alkupaloja, pääruokia, lisukkeita, juomia, jälkiruokia unohtamatta.

Resepteistä tulee keskimäärin 6-8 annosta, eli kooltaan ohjeet ovat melko isoja. Ainesosien määrä on myös melko runsas ohjetta kohden, mikä voi tuntua haastavalta. Mutta toisaalta, tähän kirjaan onkin valittu sellaiset reseptit, joiden ei olekaan tarkoitus valmistua pikaisesti.

Kirja on visuaaliselta ilmeeltään kaunis ja houkutteleva.
Kansi on raikas ja mielenkiintoinen - kutsuu avaamaan ja lukemaan.
Kuvia on runsaasti, mikä tekee lukukokemuksesta entistä paremman. 

P.S. Kirjan lopusta löytyy ravitsemusinfo, eli jokaisesta reseptistä on koottu perustiedot: energian, rasvan, kovan rasvan, hiilihydraattien ja sokerin määrät.

"...Aiemmat sukupolvet tietävät, mikä tekee ihmisen onnelliseksi ja miten jokaisella ratkaisulla on vaikutuksensa. Tuota ajattelutapaa olen halunnut mahduttaa tähän kirjaan. ...Samaan aikaan tärkeää on myös se, että jälkipolvet vähän ravistelevat totuttua ja lisäävät sekoituksiin uusia ideoita. Myös tuota puolta olen halunnut mukaan tähän kirjaan." 
- Jamie OliverEi kommentteja:

Lähetä kommentti