maanantai 13. heinäkuuta 2015

Makuparina mustikka & sitruuna


Tyllerömme täytti eilen 1 vuotta, ja tänään juhlistimme sitä ystäväperheen kesken.
Leivoin tätä päivää ajatellen juustokakun ja lisäksi pientä pikkusuolaista, jotka lapsille voisivat maistua. Juhlistetaan sitten isommin vielä syksymmällä kun esikoinen täyttää vuosia.


Valitsin kakkuun mustikkaa jo siksi, että rakastan sen tuomaa ihanaa väriä. Makupariksi valitsin lisäksi sitruunan koska olen kuullut näiden kahden sopivan hyvin yhteen. Ja tottahan se oli, kakun maku on keveän raikas.

Muutoin tämä on tehty sillä minun luottoreseptilläni, joka on niin ihanan helppo ja nopea toteuttaa.




















Ohje:

2 dl kuohukermaa vaahdotettuna
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 tl vaniljasokeria
100 g valkosuklaata sulatettuna
2 liivatelehteä
1/2 sitruunan mehu
n. 3 dl mustikoita

Pohja:

250 g taateleita
100 g mantelilastuja
2 rkl kookosöljyä juoksevana
merisuolaa rouhittuna
kanelia


























Pohjan raaka-aineet sekoitin tehosekoittimessa tasaiseksi massaksi ja taputtelin massan irtopohjavuoan pohjalle, jonka vuorasin leivinpaperilla.

Täytteeseen vatkasin ensin kerman vaahdoksi ja lisäsin vaahtoon tuorejuuston, vaniljasokerin, sulatetun suklaan, mustikat, sitruunamehun ja lopuksi liivatteen, jonka sulatin tällä kertaa kuumaan, laimentamattomaan mustaherukkamehuun. Liivatteet olisi voitu sulattaa myös kuumaan sitruunamehuun. Lopuksi kaadoin liivatteet ohuena nauhana muun massan joukkoon ja sitten vain täyte pohjan päälle ja koko komeus jääkaappiin jähmettymään yön yli.

Kattauksen yhteydessä viimeistelin kakun kuivatuin, syötävin kukkasin. Kurtturuusunlehdet ja violetit syreenin kukat ovat luonnon omia nonparelleja.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti