torstai 2. heinäkuuta 2015

Tomaattia!


Kiitos kuuluu ystävälleni, joka tutustutti minut tähän fantastiseen herkkuun, ja opetti samalla miten se valmistetaan. Ja tämähän on ihan superhelppo! Ja nopea. Ja maukas. Ja helposti muokattavissa.

Kirjoitan taas tällaisen suuntaa-antavan ohjeen, koska itse ainakin tilanteiden mukaan vaihtelen ja muuttelen perusohjetta, yleensä sen mukaan mitä kaapeista löytyy.

Mutta tässä tämä yksinkertaisimmillaan:

1 sipuli (iso tai pieni, tai niin monta kuin haluat, jos olet sipulin ystävä)
Voit lisätä myös valkosipulia, jos tykkäät
4-5 tomaattia
öljyä tai voita 
suolaa
sokeria
mustapippuria
yrttejä

Lisäksi juustoraastetta ja/tai tonnikalaa

Alkuperäiseen ohjeeseen ei kuulunut tonnikala, mutta ajan saatossa olen varioinut reseptiä monella tapaa ja yksi vaihtoehto on lisätä kastikkeeseen hyvää tonnikalaa.

* Laita pasta kiehumaan.

* Kuullota sipulikuutiot öljyssä tai voissa.
* Lisää joukkoon kuutioidut tomaatit (Tomaatit saa muuten helpoiten leikattua leipäveitsellä tai muulla sahalaitaisella puukolla.)
* Lisää mausteet maun mukaan. Sokeri korostaa tomaatin makua. Itse käytän mieluiten merisuolaa ja mustapippuria karkeana rouheena. Yrteistä esim. basilika ja oregano ovat hyviä kavereita tomaatille. Yrtit voivat olla kuivattuja tai tuoreita.
* Anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä sen aikaa kun pasta kypsyy.
* Kun pasta on 'al dente' eli puruvaraa löytyy, poista keitinvesi ja lisää pasta tomaattikastikkeen joukkoon. Sekoita ja anna hautua hetki.

* Tarjoile esimerkiksi juustoraasteen kera. 
* Jos haluat lisätä tonnikalan kastikkeen joukkoon, voit lisätä sen samaan aikaan tomaattien kanssa.

Tätä meillä syödään vähintään kerran viikossa. Ja tämä on maistunut jokaiselle. 
Niin ja P.S. tuo määrä riittää meillä vain kahdelle aikuiselle. Tätä tulee siis syötyä ehkä vähän turhankin paljon kerralla, mutta kun se vaan on niin hyvää! Ja voittaa mennen tullen kaikki valmiit kastikkeet ja ketsupit. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti