keskiviikko 14. lokakuuta 2015

Koti koreaksi metsän aarteilla


Tämä kirja olisi melkein voinut olla vaikka minun kirjoittama, ainakin jos on seurannut viimeaikaisia postauksiani. Viittaan siis luontoaiheisiin päivityksiin. Toki niihin isoimpana vaikutteena oli lehtijuttu, joka minusta tai lähinnä minun väkerryksistäni tehtiin. Mutta kyllä luonnonmateriaalit ovat silti yksi lempimateriaaleistani muutoinkin. Kransseja, köynnöksiä ja muita risutöitä tulee kyllä tehtyä aina kun siihen vain on mahdollisuus.

Luonto on hyvä materiaalipankki ja sen tarjonta kannattaa käyttää hyödyksi. Luonnonmateriaalit sopivat ja muuntautuvat moneen tarkoitukseen. Niitä voi käyttää sellaisenaan tai muokata halutunlaiseksi.

Koti koreaksi metsän aarteilla sisältää runsaasti yksinkertaisia ideoita jokaiseen vuodenaikaan. Jokainen työ on selkeästi esitelty kuvan ja tekstin kera. Tarvikelista ja työohjeet löytyvät jokaisesta. Materiaaleina käytetään mm. oksia, risuja, varpuja, sammalta ja käpyjä.
Luonnonmateriaaliaskartelujen lisäksi kirjasta löytyy muutamia kivoja ideoita mm. kuvansiirtoon puulle.

Itseäni kirjan ideoista miellyttivät ehkä eniten kävyistä tehdyt kukat, katinliekokuusi, oksasta tehty naulakko, oksatähdet ja syötävän suloiset sammaluntuvikot. Nämä ehkä eniten siitä syystä, että itse en ole vastaavia itse ennen tehnyt tai että materiaali on minulle ennestään tuntematon.

Suosittelen kirjaa kaikille luonnonmateriaaliaskarteluista kiinnostuneille. Ja mitä olen kuullut, aihe tuntuu herättävän ihmisissä paljon kiinnostusta. Ainakin lähialueen kansalaisopiston ko. kurssit ovat täynnä osallistujia.

Metsään siitä, mars.

Koti koreaksi metsän aarteilla
Jenni Peltonen
Metsäkustannus
2015
2 kommenttia:

  1. Tuo kirja kuulostaa mielenkiintoiselta. Itsekin kun tykkään tehdä luonnon antimista kaikenlaista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tästä ideoita sai, vaikka itsekin paljon luonnonmateriaaleja käytän niin aina oppii jotakin uutta.

      Poista