tiistai 20. lokakuuta 2015

Talven hopeiset hiutaleet

Kannen kuva: Joel Jyrinki, www.joeljyrinki.com 
Jos ideat ovat hukassa ja inspiraatio kadoksissa niin Ilona auttaa! Ilona Pietiläisen ihanat ideoiden täyteiset kirjat ovat varmasti monelle tuttuja, ja aina niistä löytyy jotakin uutta ihmeteltävää. Suosittujen sisustus- ja askartelukirjojen ja Valkoinen puutalokoti -blogin kirjoittajan Ilona Pietiläisen tuttu tyyli jatkuu Talven hopeiset hiutaleet – Koti pukeutuu joulun tunnelmiin –kirjan sivuilla.

"Yritän napata kiinni hiljaa taivaalta leijuvan hiutaleen – sen täydellinen kauneus paljastuu vasta harmaan lapasen päällä. Huomaan miettiväni, kuinka ihmeessä sen herkkyyden voisi tallettaa.

Sellaisen kauneuden tahdon rakentaa kotiinikin joulun ajaksi; pientä hetkeä venytän aloittamalla valmistelut jo hyvissä ajoin. Tämä on lupa kaikille meille joulua rakastaville. Emme suinkaan suostu odottamaan marraskuuta koristeiden kanssa – tunnustan, etten odota edes lokakuuta. Koti täyttyy varmasti tarvitaan -materiaaleista, ja huomaan kaipaavani tunnelmaa jo syysaikaan, kun valo vähenee."

Kirja on tyylilleen omistautunut, iso teos pullollaan kauniita kuvia, reseptejä, tunnelmia ja ideoita kodin somistamiseen, koristamiseen ja sisustamiseen. Pidän kirjan tyylistä ja siitä, että kaikkeen ei tarvita välttämättä tiukkaa ohjeistusta, vaan lukija yksinkertaisesti vain astuu tutkimusmatkalle kirjan avatessaan. Tämän kirjan voi avata miten monta kertaa tahansa ja joka kerta sivuilta hyppää silmiin jotakin uutta ja ennennäkemätöntä. Ideoita on siis niin runsaasti, ettei niitä aina ensiselaamisella edes näe.Ilonan inspiraation yksi isoimmista lähteistä näyttäisi olevan luonto ja luonnosta saadut materiaalit. Yhdyn tähän myös itse, koska melkeinpä aina ulkona oleskellessani silmäni löytää asioita joita voisi askarteluissa hyödyntää. Ja mikäs sen mukavampaa kuin löytää ilmaista ja kaunista materiaalia. Luonnonmateriaaleista kun saa sekä kestäviä että tilapäisiä koristeita, niillä ei ole pakko täyttää varastoja vaan ne voi surutta heittää pois kun niitä ei enää tarvitse.
Sisustusideoissa taas näkyy kierrätys ja vanhojen tavaroiden uudelleenkäyttö.
Ja lisäksi kirjasta löytyy myös perinteiset "Kotivierailulla"-jutut.

Talven hopeiset hiutaleet
Ilona Pietiläinen
2015


2 kommenttia:

  1. Kotivierailulla olet siis käynyt meilläkin. Tervetuloa blogiinkin! Tuija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä :) Blogissasikin olen jo ehtinyt piipahtaa. Täytyy tulla toistekin. Hyvää Joulua!

      Poista