Myönnän, että kun ensimmäisen kerran tämän kirjan näin
uutuuksien joukossa, ajattelin, että taas näitä raakaleivontakirjoja. Vastaavia
on ilmestynyt jo vaikka millä mitalla. Eniten hämmennystä raakaleivontakirjoissa
aiheuttaa se iso outojen aineksien joukko – mistä niitä saa ja kuinkahan paljon
nekin maksaa. Ja varmastikaan en ole ainoa, joka näitä listoja säikähtää, moni
kakku jää tekemättä kun ei joko löydä tai malta ostaa listan aineksia. Tai
sitten ei vaan viitsi ostaa isoa erää tuotetta, jota ei tiedä tuleeko sitä
käytettyä kuin kerran.
Mutta tämän kirjan kohdalla olettamukseni osoittautui täysin
vääräksi.
Tämä on kirja, joka jokaisen herkkusuun pitäisi omistaa. Kirja, jossa
ei kikkailla eikä puuhastella omituisten raaka-aineiden kanssa. Ulrika Hofferin
Parempia herkkuja –kirja sisältää terveellisiä nautintoja, leivonnaisia ja
herkkuja, joita saat syödä ilman syyllisyyden tunteita. Reseptit eivät sisällä lainkaan maitoa,
sokeria tai gluteenia. Raaka-aineet on valittu siten, että niitä löytyy kotoa
tai ne on helposti löydettävissä lähimarketista. Reseptit ovat yksinkertaisia
ja helposti muunneltavissa.
Parempia herkkuja sisältää hyödyllisiä leivonnaisia,
jäätelöitä, makeisia, jälkiruokia ja juomia.
Miltä kuulostaa mausteinen mutakakku, punajuurijäätelö,
minttutryffelit, hapankarkit aprikooseista, muhkea mustikkakakku tai vadelma-lakritsi-sitruunasmoothie?
Kirja itsessään on todella kaunis, vintagehenkisen rouhea.
Kauniit ja selkeät kuvat viimeistelevät tämän upean teoksen. Ja suuri plussa ja
kiitos tekijälle näistä ihanan selkeistä ja yksinkertaisista ohjeista. Näihin
pystyy jokainen. Jo pelkästään
taateleista, manteleista ja kookosöljystä syntyy helppo herkku ja siihen päälle
kun vatkaa kookoskerman vaahdoksi, maustaa sen kaakaolla ja vaniljalla, niin on
kissanpäivät. Ei omantunnontuskia vaan pelkkää iloa ja nautintoa.
Ulrika Hofferin Parempia herkkuja
2015
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti