sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Parempia, terveellisiä herkkujaMyönnän, että kun ensimmäisen kerran tämän kirjan näin uutuuksien joukossa, ajattelin, että taas näitä raakaleivontakirjoja. Vastaavia on ilmestynyt jo vaikka millä mitalla. Eniten hämmennystä raakaleivontakirjoissa aiheuttaa se iso outojen aineksien joukko – mistä niitä saa ja kuinkahan paljon nekin maksaa. Ja varmastikaan en ole ainoa, joka näitä listoja säikähtää, moni kakku jää tekemättä kun ei joko löydä tai malta ostaa listan aineksia. Tai sitten ei vaan viitsi ostaa isoa erää tuotetta, jota ei tiedä tuleeko sitä käytettyä kuin kerran.

Mutta tämän kirjan kohdalla olettamukseni osoittautui täysin vääräksi. 
Tämä on kirja, joka jokaisen herkkusuun pitäisi omistaa. Kirja, jossa ei kikkailla eikä puuhastella omituisten raaka-aineiden kanssa. Ulrika Hofferin Parempia herkkuja –kirja sisältää terveellisiä nautintoja, leivonnaisia ja herkkuja, joita saat syödä ilman syyllisyyden tunteita.  Reseptit eivät sisällä lainkaan maitoa, sokeria tai gluteenia. Raaka-aineet on valittu siten, että niitä löytyy kotoa tai ne on helposti löydettävissä lähimarketista. Reseptit ovat yksinkertaisia ja helposti muunneltavissa.

Parempia herkkuja sisältää hyödyllisiä leivonnaisia, jäätelöitä, makeisia, jälkiruokia ja juomia.

Miltä kuulostaa mausteinen mutakakku, punajuurijäätelö, minttutryffelit, hapankarkit aprikooseista, muhkea mustikkakakku tai vadelma-lakritsi-sitruunasmoothie?

Kirja itsessään on todella kaunis, vintagehenkisen rouhea. Kauniit ja selkeät kuvat viimeistelevät tämän upean teoksen. Ja suuri plussa ja kiitos tekijälle näistä ihanan selkeistä ja yksinkertaisista ohjeista. Näihin pystyy jokainen.  Jo pelkästään taateleista, manteleista ja kookosöljystä syntyy helppo herkku ja siihen päälle kun vatkaa kookoskerman vaahdoksi, maustaa sen kaakaolla ja vaniljalla, niin on kissanpäivät. Ei omantunnontuskia vaan pelkkää iloa ja nautintoa.

 Ulrika Hofferin Parempia herkkuja
2015Ei kommentteja:

Lähetä kommentti