perjantai 27. toukokuuta 2016

Askartele pellistä!Sardiinipurkit, kurkkupurkit, tuikkukuoret... ja monet muut pellituotteet kannattaa pistää talteen, niistä nimittäin voi askarrella kaikkea kivaa kotiin. Näin myös luonto kiittää.

Metsäkustannuksen uutuuskirja Askartele pellistä esittelee joukon hauskoja tuunausideoita! Materiaaleina on käytetty muun muassa peltisiä rasioita, alumiinitölkkejä, pullonkorkkeja ja vuokia. Materiaaleja voi kerätä myös vaikka käytetyistä sähkölaitteista, tietokoneista voi löytää vaikka mitä aarteita (kokemusta on!). Kannattaa siis pitää silmät auki ja kerätä romut talteen, ei koskaan tiedä mitä kaikkea kaunista niistä voikaan saada aikaiseksi.

Kirjan työt ovat pääsääntöisesti helppotekoisia, eikä niiden valmistamiseen tarvita kovinkaan montaa työkalua. Ohjeet on lajiteltu kolmen eri vaatimustason mukaan helppoihin, keskitasoisiin ja vaativiin.

Erityisesti itseäni miellyttivät nämä:

- helppo keittiökauha esim. makrillirasian repäisykannesta
- pullavati säilyketölkeistä
- peilin kehys säilykepurkista
- kannu peltipurkista

Tykkään pellistä materiaalina, sitä on helppo työstää ja se on hyvin monikäyttöistä. Esimerkiksi juomatölkeistä saa kivoja sisustusesineitä ja vaikka valaisimen!


Kirjan ohjeet ovat selkeät ja käytettävät materiaalit ja työkalut on merkitty omaan taulukkoonsa. Jokaisesta työstä on sivunkokoinen kuva. Mallit ovat rohkeita, värikkäitä ja persoonallisia, ja jos muotokieli ei miellytä jokaisen silmää voi kirjasta saada silti ideoita ja inspiraatiota omiin peltiaskarteluihin.

Luomisen iloa!

Askartele pellistä  
Kalle Forss, Gunnar Jeppsson
Metsäkustannus 2016Ei kommentteja:

Lähetä kommentti