tiistai 3. toukokuuta 2016

Kinuskikissan uudet tuulet

Olen kuin Villi Vonkan suklaatehtaassa, jossa aistejani hivelevät ihanat makeiset, herkut, leivonnaiset - makoisat maut ja tuoksut! Paitsi, että kirjoissa ei ainakaan vielä ole sitä ominaisuutta, että voisi tuoksutkin aistia. Mutta ne voi kuvitella. Sini Visan uutuuskirja Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon on valloittava ja inspiroiva leivontakirja! Siinä piirakoista tulee kakkuja ja kakuista piirakoita. Makeisten muodot ja maut siirtyvät kakkuihin. Perinteiset klassikot saavat uusia muotoja. Ja monia ihania ja jänniä tekniikoita ja tapoja ajatella uudella tavalla. Kuka olisi keksinyt, että piparkakkutaikinalla voisi kuorruttaa? No voihan sillä, ja suklaakeksitaikinalla myös. Syöväthän ne tuolla muualla maailmassa kakkutaikinaa suoraan paketista, me täällä olemme vielä niin jämähtäneitä, että emme keksi taikinalle muuta tekoa kuin paistaa se.

Tässä on nainen, joka on idearikas. Ihminen, jolla on innovatiivisia ajatuksia ja rohkeutta toteuttaa ne.
Tätä kirjaa varten kannattaa suosista heittää romukoppaan kapeakatseiset ja jumittuneet ajatukset ja mielipiteet ja suunnata täysin rinnoin kohti uutta ja ihmeellistä!
Vanhat tutut mokkapalat muuntautuvat kakkutikkareiksi, kääretortuksi ja kakuksi. Laskiaispulla on paisunut 12 hengen kakuksi ja piparkakusta on tullut piparikakku. Suklaasuukot, englanninlakut ja suklaamunat ovat muuttuneet kakuiksi ja piiraiksi. Pannarit, smoothiet ja tippaleivät pukeutuvat nekin uusiin vaatteisiin. Myös riisipuuro kokee uudistuksen ja päätyy kakkutäytteeksi ja perinteiset karjalanpiirakat venyvät jättiläisen kokoisiksi. Ah, ihana muroeskimo on ollut inspiraationlähteenä Sinille ja tämä taitava taituri on muokannut siitä jäätelökakun!

Myös suolaisia herkkuja löytyy: tortillakakku, hampurilaispiirakka, suolaiset lusikkaleivät ja monet muut saavat veden herahtamaan kielelle! Oi, joi. Millaisiksihan linjani nyt oikein mahtavat muotoutua kun jokainen resepti vuorollaan houkuttaa testaamaan.

Ohjeet ovat selkeät ja hyvin opastetut. Raaka-ainevalinnat ovat nekin selkeitä eikä erikoisia raaka-aineita tarvitse murehtia. Kirja on täynnä ihania ja isoja kuvia. Millaisellahan kameralla Sini Visa mahtaa kuvailla... Katselen nykyään entistä enemmän kirjojen visuaalista puolta ja mitä paremmin se on tehty, sitä vaikuttavampi lukukokemus on. Ja tässä on päästy kyllä kiitettävälle tasolle. Suloinen, satumainen ja nautinnollinen teos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti