lauantai 7. toukokuuta 2016

Skräppää ihanat albumit


Minna Enqvistin Ihanat albumit on kattava ja monipuolinen skäppäysopas. Kirjan ohjeilla ja vinkeillä opit skräppäyksen salat. Skräppäys on luova tapa tallentaa muistot talteen. Skräppäys tarkoittaa tekstin, koristeiden ja erilaisten taidetekniikoiden lisäämistä kuvan oheen, mutta mitään tiukkaa linjaa tässä ei ole, vaan jokaisella on luova vapaus toteuttaa itseään ja luoda sellaisia sivuja mikä itsestä parhaimmalta tuntuu.

Vaikka kirja ei kooltaan ja sivumäärältään olekaan kovin iso, on se silti oikea runsaudensarvi! Sivu sivulta silmiin osuu yhä kauniimpia leiskoja (leiskat ovat siis näitä skräpättyjä albumin sivuja) ja sormet syyhyävät päästä testaamaan tekniikoita myös itse. Ja jos omaa kokemusta skräppäyksen ja muiden vastaavien tekniikoiden osalta jo on, voi kirjan vinkkejä käyttää inspiraationa. Kirjassa esitellyt tekniikat sisältävät myös monia käytännönläheisiä ja soveltavia tapoja, jotka ainakin minuun uppoavat. Kauniita kuvia katsellessani mielikuvitukseni lähti lentoon ja aloin jo suunnitella seuraavaa projektia, jossa aion käyttää kirjassa näkemiäni tekniikoita.

Skräppäys voi olla tekijälleen mukava harrastus, tapa toteuttaa itseään tai sillä voi olla terapeuttisia vaikutuksia. Kirjailijan viesti maailmalle onkin, että kirjan tärkein viesti on, että jokaisen tyyli on täydellinen - jokainen saa aikaan kauniin ja itsensä näköisen kokonaisuuden.

Olen seuraillut Minnan blogia aktiivisesti ja pidän hänen bloginsa sisällöstä ja tyylistä. Hän on taitava kädentaitaja, idearikas monitaituri ja kaiken lisäksi suurperheen työssäkäyvä äiti. Sitä voi vain ihmetellä miten hänen aikansa riittää kaikkeen, mutta hänellä onkin se mahtava etu, että saa yhdistää lempiharrastuksensa ja työn. Sehän se olisi minunkin unelmani. 

Ihanat albumit on kokonaisuudessaan todella kaunis kirja. Selkeät ohjeet ja kuvat auttavat aloittelijaa pääsemään alkuun ja kokeneempi tekijä saa nauttia visuaalisesta ilmeestä, hyvistä kuvista ja inspiraation virrasta. 

Ihanat albumit - skräppää muistot talteen
Minna Enqvist
Atena 20164 kommenttia:

  1. Kiitos hienosta arviosta! Ihana kuulla, että kirja inspiroi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä, se oli ansaittu :) Ainoa huono puoli kirjassasi oli: alkoi nimittäin masentaa kun en ole noin hyvä, varsinkaan kuvaajana.

      Poista