perjantai 6. toukokuuta 2016

Superhelppo neulakirja!


Tekemällä oppii ja kehittyy. Tein ensimmäisen neulakirjani muutama päivä sitten ja päässäni oleva simppeli idea koituikin aika monimutkaiseksi kokonaisuudeksi, mikä ei sinällään ole ihme, koska se on minulle tavanomaista - saada suorat mutkiksi. Mutta tekemällä oppii, sanotaan. Ja niin kävi tässäkin. Edellisen kirjan parissa puuhastellessani päähäni tuli paljon helpompi idea neulakirjan toteuttamiseen...


...tehdä kirja kokonaan huovasta! Minulla oli vielä jemmassa kierrätyshuopalevyä ja ohuempaa huopaa löytyy useissa väreissä. Tämän neulakirjan teko pitäisi olla superhelppoa jokaiselle! Tarvitaan vain kappale paksua/jämäkkää huopaa kansiksi ja ohuempaa huopaa sivu(i)ksi. Ja sitten ommellaan keskeltä kiinni. Valmis! Halutessaan ompelusaumaan voi ujuttaa vaikka ohuen satiininauhan, jolla kirjan saa helposti sidottua kiinni.


Eräs ensimmäistä neulakirjaani kommentoinut tokaisi, että jo on paljon ylimääräistä aikaa kun tuollaisia väkertää. Voin todeta, että jotakin muuta ylimääräistä voi nurkissani olla mutta aikaa ei kylläkään ole. Oma aika on kortilla ja nämä yöt (klo 01:34) ovat hyvää aikaa puuhastella, vaikkakin verottavat osansa uniajasta. Mutta en valita, oma aika rakkaiden harrastusten parissa on varsin voimaannuttavaa ja hyväätekevää.

Kauniita unia!


6 kommenttia:

 1. Kiva idea, niin kuin edellinenkin. Aika on suhteellista. Ja jos sen vähäisenkin käyttää tekemällä jotain joka voimannuttaa, tuo iloa ja josta nauttii, käyttäkäämme se sitten vaikka tekemällä jotain, mikä toisen mielestä on typerää ja turhaa. Jos kuitenkin tällä tekemisellä lapset saavat nauttia pirteämmän iloisemman ja onnellisemman äidin seurasta. Mikä tässä oli siis turhaa. Hyvää äitienpäivää

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta puhut. Kyllä itse ainakin koen käsillätekemisen henkireikänä ja oma aika voimaannuttaa ja jaksaa sitten muutoinkin ahertaa arjessa. Ja kyllä sitä aikaa aina sen verran löytyy :) Kiitos sanoistasi <3 Hyvää äitienpäivää sinulle myös!

   Poista
 2. Kaunis ja käytännöllinen, helppo toteuttaa, kiitos ohjeestasi. Tuosta ajasta... Jos ja kun itselleni ompelen neulakirjan, niin sen käyttö säästää monin verroin sen ompeluajan, sillä neulani ovat useinmiten hukassa ja niiden etsimiseen voi vierähtää tovi poikineen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja kirjasta neulat on helppo ottaa, pitäisi tehdä itsellekin. Nämä annoin anopille lahjaksi. Itselläni neulat on sellaisessa syvässä muovirasiassa, aika hankalaa siis kaivella pieniä ja pistäviä neuloja sieltä.

   Poista