sunnuntai 4. joulukuuta 2016

diyPORO!

Joulukuu pärähti käyntiin ja joulukalentereita pompsahtelee auki kuin sieniä sateella. Tunnustan, että minäkin joka joulukuu sukellan netin joulukalenteriviidakkoon siinä toivossa, että jostakin jotakin voittaisin. Ja onhan sieltä jotain joskus tullut voitettuakin. Mutta, joulukalenteri voi olla myös aineeton - se voi olla myös inspiroiva ja ideoita antava. Ja juuri sellainen on KotoPirkkojen joulukalenteri! Siihen pääset tutustumaan mm. Facebookissa tai blogialustamme puolella.

Tänään on minun päiväni ja esittelen teille seinäkoristeidean, joka sopii käytettäväksi muulloinkin kuin vaan jouluna. Löysin idean tähän poroon netistä, mutta tarkempaa mallia tai kaavaa ei ollut saatavilla. Siispä se täytyi tehdä itse. Mielestäni helpoin tapa luoda tasapainoisia kaavoja on taittaa paperi kahtia ja hahmotella vain puolet kuviosta taitteelle, ja leikkaamisen jälkeen edessä on valmis, tasapainoinen kaava! Alemmaksi rullatessa eteesi tulee tekemäni mallikappale, siitä saat osviittaa miten tämä porofiguuri on tehty.


Tämän poron tein vaaleanharmaasta kartongista, sarvet nidoin kiinni pääosan taakse. Pääosa on kiinnitetty ilmavasti alimmaiseen osaan, eli kaulaan, kiinni kaksipuolisella teipillä. 
Poron malli by Suvikukkasia.

Tämän version tein kartongista ja harmaasta huovasta. Liimasin ensin huovan kiinni kartonkiin ja leikkasin sitten tarvittavat kappaleet irti. Käytin sekä sprayliimaa että puikkoliimaa mutta parhaiten tässä olisi varmaankin toiminut Erikeeper tai vastaava liima. Tuo poron pääosa, joka käännetään siis tuohon kaula+korva-osan päälle, täytyy päällystää myös nurjalta puolelta koska se on se puoli mikä tulee päällepäin näkyviin. Sarvet leikkasin mustasta kartongista, niitä en huovalla päällystänyt. Yksi idea mikä vielä odottaa toteutusta on leikata poron pää vahvasta pahvista tai kartongista ja maalata se jollakin struktuurimaalilla, esim. betonin kaltainen maali voisi olla aika upea tässä.

Tämän pään valmistuksessa ei vahingoitettu ketään, eettinen valinta siis. Toimii silti hyvin ja on näyttävä ilmestys huoneen seinällä tai ovessa. Palaathan huomennakin Kotopirkkojen joulukalenterin pariin, koskaan ei tiedä mitä kivaa sieltä paljastuu!

Mukavaa joulun odotusta!

1 kommentti: