sunnuntai 19. helmikuuta 2017

Suomalainen kotiruoka


Kotiruoka-kirja on varmasti monelle tuttu, onhan siitä otettu jo yli 90 uusintapainosta, ensimmäinen painos ilmestyi jo vuonna 1908! Minunkin lapsuusmuistoihin tuo kirja kuuluu, äitini on tainnut saada sen omalta äidiltään. Myös anopillani sellainen on kaapissa, ainoastaan kansikuva on vuosien saatossa aina vaihtunut. Tykkäsin lapsena selailla Kotiruoka-kirjaa ja etsiä sieltä reseptejä, yleensä makeista herkuista. Kirjan väliin oli kerätty muitakin reseptejä lehdistä ja sukulaisilta. 

Tänä vuonna ilmestyi Suomalainen kotiruoka, joka juhlistaa itsenäisen Suomen ruokataivalta sadan vuoden ajalta. Kirjaan on koottu yli 200 ruoka- ja leivontaohjetta eri vuosikymmeniltä. Mukaan on lisätty myös uusia tämänpäivän reseptejä. 
Kirja on moderni versio perinteisestä Kotiruoka-kirjasta. Kansikuva on ihanan raikas, siinä yhdistyvät kauniisti nykypäivä ja menneet vuosikymmenet. Kirja on jaettu vuodenaikojen mukaan ja resepteissä näkyy kunkin vuodenajan raaka-aineet. 

Jos kaipaat arkiruokaan vaihtelua tai olet jumahtanut muutamaan ruokalajiin, kuten minä, niin näiden kansien välistä löydät runsaasti ideoita ja saat vaihtelua tarjottaviin. Maittavaa kotiruokaa puhtaista raaka-aineista.

Hyvää ruokahalua!

Suomalainen kotiruoka
Kaisa Isotalo & Raija Kuittinen
Otava 2017


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti