torstai 9. helmikuuta 2017

Luovaa tekstausta


Luovaa tekstausta ja muita ideoita on ihana kirjauutuus S&S:lta! Ihastuin pelkästään jo kansikuvaan. Tämäntyyppisiä kirjoja ei paljon markkinoilta löydy, ei ainakaan suomeksi käännettynä/kirjoitettuna. Minua on aina kiinnostanut ja kiehtonut erilaiset kirjaimet ja fontit. Olen haaveillut osaavani itsekin luoda kauniita kirjaimia, ja oma fontti olisi aika upea juttu! Joitakin fonttikokeiluja olenkin tehnyt, mutta sekään ei niin helppoa ole kuin aluksi luulisi. Saman jouduin todeta tämän kirjan parissa kun tein tekstausharjoituksia. Kaikki näyttää simppeliltä ja nopeasti opittavalta, mutta upsista, ei se niin helppoa olekaan. Toki kaikki vaatii aina harjoittelua. 

Kirja koostuu neljästä osasta, joissa jokaisessa opitaan uusi tekniikka. Ensimmäisessä osassa opetellaan luovaa kalligrafiaa, toisessa osassa kokeillaan kirjainten ja tekstin kuvitusta, kolmannessa tekstataan liidulla ja viimeisessä osassa tehdään tekstattuja käsitöitä.  Kirjoitusvälineinä käytetään mm. mustekynää, tusseja, lyijykyniä, liituja ja vesivärejä. Käsinkirjoittamisen ohella käydään läpi myös tekstin luomista digitaalisesti ja opitaan miten kuvankäsittelyohjelman avulla luodaan tekstitaidetta. Paperin lisäksi kirjoitetaan lasille, posliinille ja kirjotaan kirjaimia kankaalle. 

Tämä monipuolinen opas antaa runsaasti ideoita ja inspiraatiota, kirjassa onkin muutamia sivuja varattu ihan puhtaalle harjoittelulle. Kirjan neljä yhdysvaltalaista taiteilijaa antavat parhaat vinkkinsä, jotta jokainen saisi mahdollisuuden nostaa tekstin ja tekstauksen ihan uudelle tasolle. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti