perjantai 10. helmikuuta 2017

Salaattikirja!


Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Lause pitää paikkaansa monessa asiassa. Myös tässä. Readme.fi uutuuskirjassa Salaattikirja on liki 90 salaattiohjetta ja kastikkeet lisäksi. Pelkästään kirjan kuvia katsellessa alkaa suu kostua ja vatsa kurnia. Todella herkullisia ohjeita ja houkuttelevan kutsuvia kokosivunkuvia. Mattapintainen paperi on minusta kaikkein paras sivumateriaali kirjaan kuin kirjaan. Itse olen visuaalisuudesta nauttiva ja tykkään tunnustella, tuoksutella ja ahmia asioita kaikilla aisteillani. Tämä Hellapoliisin salaatit -kirjasta tehty uudistettu painos on ilo silmälle! Isot ja selkeät kuvat, raikkaat värit ja monentyyppiset kuvat muodostavat rouhean ja maanläheisen kokonaisuuden. Reseptit ja ohjeet ovat selkeät ja yksinkertaiset, annoskokokin selviää kertavilkaisulla. Raaka-aineissa ei turhia hifistellä ja moni resepti kestää muokkauksen omien mieltymysten mukaiseksi. 

Kirjasta löytyy runsaasti vaihtoehtoja kevyistä salaateista ruokaisampiin salaatteihin, jotka toimivat hyvin pääruokana vaikka lounaalla tai juhlissa. 

Tässä muutama kiinnostava ja kokeilemisen arvoinen ohje:
- tonnikala-couscoussalaatti (lisäksi mm. aurinkokuivattua tomaattia, salaattijuustoa, herneenpalkoja, siemeniä, pähkinöitä, kananmunaa...)
- smetanainen kylmäsavulohi-rapusalaatti
- kana-sellerisalaatti (+ päärynää, saksanpähkinöitä ja majoneesia)
- broileri-pestopastasalaatti (+ viinirypäleitä, fetaa ja sokeriherneenpalkoja)
- aasialainen lasinuudelisalaatti 
- punajuuri-bulgursalaatti
- kinkku-savujuustopastasalaattiEi kommentteja:

Lähetä kommentti