perjantai 24. helmikuuta 2017

Paperi kukkii!


Paperikukkaset on kiva somiste, varsinkin näin talviaikaan. Taidokkaasti tehtyjä paperikukkia ei edes heti tajua tekokukiksi. Jos käy esimerkiksi Pinterestissä ja laittaa hakusanaksi 'paperflowers' löytyy lukuisia upeita paperista tehtyjä kukkia ja niiden ohjeita. Itse olen tehnyt kaikenlaisia paperikukkia pienestä asti, välillä innostun paperinarusta, toisinaan kirjansivuista tai kreppipaperista. Aina en ole tyytyväinen lopputulokseen mutta on niitäkin hetkiä kun on tyytyväinen työnsä tulokseen. Etsin paljon ideoita internetistä ja nappaan idean sieltä ja toisen täältä. Minua kiehtoo eniten yksinkertaiset tekniikat mutta silti näyttävät lopputulokset. Toisinaan tykkään luoda malleja itse ja usein toteutan kukkaset ohjeita soveltaen.

Minervalta ilmestyi juuri aiheeseen liittyvä kirja PAPERI KUKKII (Kelsey Elam), jossa esitellään 100 erilaista paperikukkamallia. Kirja on jaettu kolmeen osaan. Ensimmäisessä osassa esitellään kaikki 100 kukkamallia kokosivun kuvin, toisessa osassa esitellään kaikki tarvittavat tekniikat kirjan kukkien tekemiseen ja kolmannesta osasta löytyy kaavat.


Tätä kirjaa voi käyttää monella tavalla. Voit tehdä kukkia kirjan mallien pohjalta vai voit inspiroitua malleista ja tekniikoista ja valmistaa omanlaisiasi kukkia. Minä tein jälkimmäisellä tavalla. Valitsin materiaaliksi kreppipaperin ja yhdistelin eri tekniikoita toisiinsa. Kukista eniten minua kiehtovat pionit, unikot ja leinikit ja haeskelin jotakin niiden kaltaista muotoa kukkia kasaessani. 

Tekniikkaosiossa on monia mielenkiintoisia juttuja kuten paperin värjääminen ja valkaiseminen, terälehtien muotoileminen, erilaisten nuppujen, keskustojen ja marjojen tekeminen ja metallilangoitettujen terälehtien tekeminen. Kukkia voi myös käyttää monella tavalla, voit tehdä yksittäisiä kukkasia, kimppuja, köynnöksiä tai koristella asusteita paperikukkasin.1 kommentti:

  1. Sain yhden kukkakirjan joululahjaksi, mutta tuotakin kirjaa himoitsen. Kauniita kukkia. Mukavaa alkavaa viikkoa tv Liisa

    VastaaPoista