perjantai 10. helmikuuta 2017

Kohti unelmia!


Odotin kovasti saavani tämän kirjan käsiini. Olen ollut tietoinen unelmakartoista jo pidemmän aikaa mutten silti ole vielä koskaan sellaista luonut, muuta kuin ajatustasolla. Kaikenlainen visualisoiminen ja sen kautta luominen tuntuu minusta vaikealta mutta halusin silti kokeilla. Lukeminenkaan ei ole vahvuuksiani mutta tämän kirjan luin yhdeltä istumalta, mutta tehtävien kimppuun pääseminen vei yllättävän paljon aikaa. Ensinnäkin sen oikean tunnetilan löytäminen vei aikaa, ja kun sellainen löytyi ilmeni jotakin muuta häiriötä. Monesti sain jo kynän käteen ja olin valmiina ryhtymään toimeen niin sitten tulikin lapsi omien puuhastelujensa kanssa ja omat juttuni täytyi siirtää odottamaan. Toisaalta nämä saattavat olla tekosyitä sille, että alkuunpääseminen tuntuu vaikealta ja ehkä vähän pelottavaltakin, mieli täyttyy ajatuksista "jos en osaakaan" "jos tämä ei olekaan minua varten". Nämä samat ajatukset täyttivät mieleni myös ensimmäisessä tehtävässä. Kyseiseen tehtävään kuului myös omien tuntemusten muuntaminen väreiksi, kuviksi ja muodoiksi. Ei mikään helppo juttu. Värittely ei mennyt osaltani nappiin, teki jo mieleni etsiä kirjoittajan yhteystiedot ja lähettää hänelle kysymys "Saanko repiä sivun irti?". Tein uuden version erilliselle paperille ja se onneksi onnistui paremmin. Ja vaikka henkisyys ja henkinen hyvinvointi ovat aina kiinnostaneet minua, niin siltikin minussa asustaa jokin pieni epäilys taustalla, lähinnä itseäni kohtaan. Onko minussa jotakin vikaa kun en osaa päästä flow-tilaan tai kun en osaa visualisoida pyydettäessä. Uskon silti ajatukseen, että se mitä ajattelet ja tunnet, sen myös saat. Eli jos ajattelet aina negatiivisesti se myös alkaa seurata sinua, mutta kun suhtaudut elämään ja asioihin ilolla ja myönteisesti niin hyvät asiat alkavat lisääntyä elämässäsi. Ja sehän onkin se unelmakartan pointti ja idea, sitä kautta ja sen avulla voit pyytää elämääsi sitä mitä haluat ja tarvitset.

Ehkä minun täyty vielä antaa itselleni mahdollisuus ja paneutua tehtäviin uudemman kerran. Koin kuitenkin kirjan tekstin ja sisällön omakseni ja huomasin monessa kohtaa, että teksti oli suoraan kuin minun ajatuksistani.  Kirjan tehtäviä tehdessä ei saa olla liian kriittinen itseään kohtaan, tässä ei ole kyse suorituksista vaan unelmista ja niiden toteen saamisesta. 6 kommenttia:

 1. Vähä sama fiilis. Ostin tuon kirjan ja luinkin sen, mut en oo vaan päässyt alkuun niiden tehtävien kans millään..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisko se sitten osasyy, että on joko liian suuret odotukset tai sitten on liian itsekriittinen tehtävien toteutuksen suhteen. Itelläni taitaa olla vähän kyse kummastakin. Tahtoisin kuvien ja tekstien ym. onnistuvan täydellisesti ja sitten jos ja kun niin ei käykään niin tulee hirveä epäonnistumisen fiilis. Heh ;) jooh, pitäisi höllätä.

   Poista
 2. Visuaalisuus on varmaan kovin erilaista eri ihmisillä. Itse ihmettelen kuinka jotkut kertovat näkevänsä lukemiensa kirjojen ihmiset, maisemat jne. Luen mielelläni, mutta en ainakaan tietoisesti kuvaa kirjoja mielessäni. Niinkuin toteat ehkä ajatuksen voima on nimenomaan ajatuksessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, näinhän se on. Itselläni taas tuo kirjoitetun tekstin näkeminen on hyvinkin voimakasta, näen mielessäni ihmiset, paikat, maisemat, tilanteet ym. ja elän todella voimakkaasti tarinassa mukana. Hyvä esimerkki esim. kun näkee kirjan tarinan elokuvana, niin harvoin elokuvaan on saatu samaa syvyyttä kuin mitä tekstistä huokuu. Varmasti tässä on kyse juuri siitä, että se toisen näkemys poikkeaa siitä omasta mielikuvien kautta luodusta "todellisuudesta".

   Poista
 3. Olen joskus kauan sitten tehnyt ensimmäisen unelmakartan itselleni ja sen jälkeen muutaman lisää elämän tilanteen muuttuessa tai jotain uutta odotellessani. Itse teen unelmakartan leikkaamalla kuvia lehdistä siten, että antaa ajatuksen viedä, ei saa sensuroida. Parhaiten on toteutunut unelmakartta jonka tein kolmisen vuotta sitten. Jostain syystä karttaani valikoitui vaaleanpunaisia lankakeriä. Kuukausi sen jälkeen sain kuulla saavani pienen pojan tyttären kesällä. Ehkä näillä on todellakin jokin taika!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon, että näillä unelmakartoilla voi saada aikaan hyviä juttuja. Olen kuullut kuitenkin ihmisten myönteisistä kokemuksista. Ja tuo mainitsemasi tyyli on myös tuttu, vaikken olekaan itse sellaista(kaan) tehnyt. :)

   Poista