tiistai 25. heinäkuuta 2017

Kierrätysidea - vanhasta uutta!

DIY-ideat ja ajatus 'vanhasta uutta' ovat sydäntäni lähellä. Tykkään kehitellä itse uusia juttuja ja nautin kovasti kun saan katsella toisten luovia luomuksia. Yle Femmalta tulee ohjelma Vanhasta uudeksi - kierrätysvinkkejä, se on yksi lemppareistani! Katselen ohjelmaa usein haikein silmin ja mietin miksei täältäpäin löydy samanlaisia vanhan tavaran aarreaittoja. Paitsi viime viikolla kun ajeltiin naapurikuntaan, niin löytyi mahtava liike täynnä vanhaa tavaraa, joista voisi kehitellä vaikka mitä!
Säästän kaiken. En pysty heittämään juuri mitään pois koska ensimmäinen ajatukseni on aina, että tätä voi tarvita joskus. Tai, että tästä voi tehdä jotakin uutta. Näillä ajatuksilla syntyi tämäkin idea! Jokin aika sitten vaihdettiin keittiöön uusi ruokapöytä. Vanha oli jo niin kulunut, että olin jossakin vaiheessa kyllästynyt sen nuutuneeseen ilmeeseen ja maalannut pöydän pinnan vaaleansiniseksi seinämaalilla. No eihän se seinämaali siinä puisessa pinnassa pysynyt vaan raapiutui irti vähän kerrallaan. Toisaalta se kulunut pinta alkoi ajan kanssa miellyttääkin, mutta kaipasin silti jotakin muutosta. Kun uusi ruokapöytä löytyi niin vanhalle piti keksiä käyttöä. Mies olisi kai aikonut hävittää sen pois mutta minulla oli ollut jo jonkin aikaa selkeä visio siitä, mitä siitä tulee. 

Sängynpääty. Pöytälevystä irrotettiin jalat ja runko. Sen jälkeen maalasin pöytälevyn alapuolen jämämaaleilla: lilan ja valkoisen sävyillä. Levitin maalia ensin reilusti sudilla ja hieroin maalin lopuksi kangasrievulla pöytälevyn pintaan. Kansi on puuta ja kannen alapinta oli rouheampi eikä niin käsitelty kuin päällipuoli, maali tarttui siis siihen hyvin. Halutessaan pinnan olisi voinut vielä viimeistellä lakalla tai vahalla mutta meidän tarpeisiin riitti pelkkä maali. Maalipinta sai jäädä hieman epätasaiseksi ja myöhemmin mahdollisesti tulevat kulumajäljet tuovat vain lisää elävyyttä pintaan.


Kauniita unia!


1 kommentti:

  1. Minulla on ihan sama, en pysty heittämään melkein mitään pois, sillä ajattelen että tälle voi olla käyttöä. Niin kuin monesti käynytkin. Olen käyttänyt esimerkiksi elintarvikepakkauksiakin, tehden niistä jotakin. Tykkään muokata vanhasta uutta. https://fi.multivac.com/fi/pakkauskoneet-ja-ratkaisut/pakkausesimerkkejae/elintarvikkeet/

    VastaaPoista