maanantai 31. heinäkuuta 2017

Unicorn-synttärit!

Jokavuotinen pohdinnan aihe on syntymäpäivien teema. Lasten syntymäpäivät ovat niin lähekkäin, että on kaikkien etu järjestää yhteissyntymäpäivät. Lapsillakaan ei ole ainakaan vielä ollut asiaan mitään poikkeavaa mielipidettä. Lähinnähän lasten syntymäpäivät ovat silti aikuisten kohtaamispaikka, lapsille juhlilla ei vielä ole samanlaista merkitystä kuin meille aikuisille. Juhlat ovat minulle pieni pako arjesta. On kivaa suunnitella teemaa, koristeita ja tarjottavia, lapsille näillä ei juuri painoarvoa ole. Heille tärkeintä on lahjat, ja niissäkin ne lelut ja harrastuksiin liittyvät. Äitinä pidän ehkä enemmän pehmeistä paketeista, koska vaatteita tarvitaan aina. 

Meillä lasten yksi lemppari lastenohjelma on My Little Pony, ja itseäni kiinnostaa kovasti ruokapuolen Unicorn-villitys, varsinkin luonnollisin keinoin värjätyt ruoat. Sitä kautta löytyi juhlille teema: Unicorns - Yksisarviset. Eräs vieraista sanoi juhlakuosissa olevan kotimme näyttävän ihan elokuvan Heinähattu ja Vilttitossu lavasteilta. Se oli mukavaa kuultavaa! Tykkään muutoinkin huvikumpumaisesta ilmeestä, sitä samaa löytyy Onneli ja Anneli elokuvistakin. Muistan joskus ihasteelleeni erästä taloa lehdessä, ja jälkeenpäin vasta tajusin, että kyseessähän oli kyseisen elokuvan lavasteet. En tiedä mitä mies sanoisi, jos sisustaisin kotimme siihen tyyliin.

edullinen, helppo, näyttävä
Viirinauha on tehty pinkistä ja vaaleankeltaisesta kertakäyttöliinasta. Leikkasin kolmioita, jotka ompelin ompelulangalla yhteen viirin muotoon. Osa viireistä on ollut paikoillaan vapusta asti, tein ne silloin vappukoristeiksi mutta jätin paikoilleen koska näyttivät minusta niin kivoilta.

Isot ja pienet katosta roikkuvat haitarikukat tein Sagan pergamiinipaperista taittelemalla ensin haitariksi ja nitojalla muokkasin kukan muotoon. Helppoa!

Yksisarviset -köynnökseen tein kirjansivuista ja värillisestä silkkipaperista ruusukkeita paperileikkurin avulla. Yksisarviset leikkasin kullanvärisestä kartongista. Jokaiseen heppahahmoon liimasin kimaltelevan tähden (=paljetteja).

Lautasliinat on sävysävyyn koristeiden kanssa: valkoista, keltaista ja tummaa pinkkiä.


Ruokapöytään hain kukkia puutarhasta ja laitoin yksittäiset kukat pulloista tehtyihin maljakkoihin. Kattauksessa käytin ihania Sagaformin Piccadilly-astioita sekä Kosta Bodan suloisensävyisiä tuikkulyhtyjä.1 kommentti:

  1. Voi että näyttää suloiselta... Monta kivaa ideaa ja erityisesti tykkään pienellä rahalla toteutetuista jutuista :)

    VastaaPoista