perjantai 14. heinäkuuta 2017

Aarrejahdissa...

Aarteenmetsästystä.
Mies osti kauan puhutun metallinpaljastimen ja skannasi lapsuuskotinsa pihaa, ja minä pengoin navetan vinttiä. Kummallakin oli haaveissa löytää aarre. Mies löysi lähinnä nauloja ja vääntyneitä rautakappaleita ja minä taas etsin DIY-ideaani sopivaa kappaletta. Kumpainenkin taisi päätyä periaatteessa samaan lopputulokseen, tosin oma aarteeni pääsi lopulta käyttöön. Taisin siis vetää pidemmän korren. 

Katselin muutamia vaihtoehtoja, joista mies hyväksyi vain tämän. No, oikeastaan se oli minunkin ykkösvaihtoehtoni. Anoppilassani on ollut aiemmin lehmiä, joten navetan vintillä on tallessa sen aikaisia lypsytarvikkeita. Löytämäni kattilannäköinen juttu on oikeasti maitosiivilä tai maitosihti, riippuu vähän miten kukin sitä kutsuu. Minä näin siinä kuitenkin oivan valaisimen kuvun.

Siivilä pestiin ja kuivattiin ja pohjaan porattiin reikä johtoa varten. Pohjaan laitettiin lisäksi pari ruuvia, jotta irtonainen pohjakappale pysyy varmasti paikoillaan kun valaisin on käytössä. Nyt täytyi vain löytää sellainen tee-se-itse-valaisinpaketti. Kierrettyämme Biltemat ja Sopurahat päätimme kokeilla vielä josko Prismasta löytyisi tarvittavat osat. Ja niinhän sieltä onneksemme löytyi! WireKit eli riippuvalaisimelle suunnattu tarvikepaketti. Asentaminen ei ollut vaikeaa, täytyi vain liittää kupu oikealle paikalleen ja asentaa valaisin kattoon. 


Olen tosi tyytyväinen lopputulokseen! Vuosi ollaan elelty ilman valaisinta tällä kohdin ja odotus kannatti.


5 kommenttia:

 1. Ihan huippu idea :) Ollaan itsekin etsitty sopivaa valaisinta keittiön pöydän yläpuolelle ja nyt pitääkin lähteä aarrejahtiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Kannatan suunnitelmaasi, koskaan ei tiedä mitä löytyy. Mukavaa viikonloppua! :)

   Poista
 2. Tämä on ihana <3, meillä on kaksi ihan samanlaista ruokailutilassa. Näkyy tuolla --> http://siskonpaneelisoppaa.blogspot.fi/2017/05/kotimme-pienia-yksityiskohtia.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiva! Ehdotin miehelle tuota utarelamppuakin kun anoppilassa olisi nekin olleet, mutta ei se innostunut. Mutta toisaalta tämä on kuitenkin enemmän minun tyyliäni, tällaista olen mielessäni haaveillut jo pitkään :)

   Poista