torstai 6. heinäkuuta 2017

Kimpun kaunis kantaja


Juhlien tullen tai aina kun joku tuo meille kukkia iskee paniikki: mihin ne laittaisin. Meillä ei oikeastaan ikinä ole ollut maljakkoa, joka olisi suunniteltu maljakoksi. Tarkoitan, että olen kyllä kerännyt luonnonkukkia ja laittanut ne tuunaamiini maljakoihin, jotka ovat aiemmin olleet esim. viinipulloja tai lasipurkkeja. Tykkään kyllä niistä kierrätysvaaseistakin mutta joskus olisi kiva ( ja tyylikästä) laittaa kukat ihan oikeaankin maljakkoon.

En osta juurikaan valmiita kimppuja. Kesäisin kerään kukat luonnosta ja talvisin tulee tehtyä asetelmia talvella saatavista materiaaleista. Kaupan kukkakimput harvoin pysyvät hyväkuntoisina, hyvä kun säilyvät hyvänä kaupasta kotiin asti. Juuri tänään oli äitini kanssa puhetta, että enää hän ei osta kukkia marketeista, ainoastaan kukkakaupoista. Siellä niistä oikeasti pidetään huolta, toisin kuin marketeissa, joissa kukat ovat vailla huolenpitoa. Niin monesti on saanut pettyä jo ostopäivänä nahistuneisiin tulppaaneihin.

Vihdoinkin minulla on oikea maljakko, joka on vieläpä kristallia. Valitsin sen sen herkän ulkonäkönsä takia. Pyöreä muoto antaa tilaa monenlaisille asetelmille - maljakkoon sopii yksittäiset kukat tai todella runsaat kimput, mutta myös luovat asetelmat sopivat tällaiseen muotoon hyvin. Valikoimissa oli lisäksi mm. pelkistettyjä suorakaiteen muotoisia ja erilaisilla kuvioilla varustettuja maljakoita. Raidat ja eläinkuosit eivät kuitenkaan ole tyyliäni kun taas luonto ja luonnon kuviot inspiroivat minua kovasti. Tämän maljakon nimi onkin Organic. Sopii siis vallan mainiosti minulle. Maljakon pintaan on hiekkapuhallettu lehtimetsän kaltainen kuviointi.

Maljakon valmistaja on Orrefors, joka on Pohjoismaiden suurin lasivalmistaja sekä yksi maailman johtavista lasivalmistajista. Orreforsin tuotteet ilmentävät innovatiivista, modernia Skandinaavista designia parhaimmillaan. Organicin suunnittelija on Magnus Forthmeiier. Kristallimaljakon koko on : korkeus 17,2cm, leveys 20 cm ja paino 1,26kg. Uskalsin juuri ja juuri laittaa sen esille. Ja nyt taisinkin kohdata uuden ongelman: uskallanko käyttää tätä vai säilönkö sen turvaan vitriinin kätköihin. Lapsiperheessä näet kaikki on vaarassa eikä ikinä tiedä kuka törmää ja mihin.


Maljakkoa on saatavilla hieman isompana pyöreänä (20,5 cm/24 cm) sekä lieriön muotoisena.Orreforsin maahantuojana Suomessa toimii NewWave.

| Yhteistyö |


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti