lauantai 31. elokuuta 2019

Tänään -työkalu



Tänään on arjen työkalu oman elämän jäsentämiseen niin, että siihen tulee lisää selkeyttä, tuloksellisuutta ja merkitystä. Työkalussa elämää tarkastellaan kolmella eri tasolla: elämä, viikko ja päivä.

Elämä on sitä mitä päivät ovat. Päivä on pienoiskoossa oleva kuva elämästä. Se mistä päivät koostuvat, muodostaa elämämme. Tänään on kirja, joka kutsuu lukijaansa pohtimaan sitä mikä hänelle elämässä on tärkeintä. Tänään on työkalu, joka perustuu ajatuksiin onnistumisen tuomista voimannuuttavista kokemuksista, omasta itsestä sekä sisäisen rauhan löytämisestä.

Elämää voi tarkastella kolmella tasolla: kokonaiskuvana, lähikuvana ja tarkennuksena. Tänään -työkalu kattaa kolmen kuukauden jakson, jossa ensin pohditaan mihin asiaan halutaan selkeyttä ja mahdollisesti myös ratkaisu. Sen jälkeen siirrytään kokonaiskuvan pohtimiseen miettimällä mm. mikä kaikki meitä itseämme ympyröi ja millaista tulevaisuutta itsellemme tahtoisimme. Kun nämä on selvillä aloitetaan kolmen kuukauden tarkastelujakso jolloin mietitään mikä on kaikkein tärkeintä seuraavien kuukausien aikana omassa elämässä, ja mistä kaikesta haluaa tuon ajan koostuvan, sekä tietysti ne pakolliset asiat jotka arkeen ja elämään kuuluu. Sitten tutkaillaan viikkonäkymällä miten meni ja suunnitellaan seuraavaa viikkoa. Jokainen viikko on lisäksi jaettu seitsemään yksittäiseen päivään jolloin voidaan käydä tarkemmin lävitse eri päivien kulkua suunnittelemalla ja tutkailemalla. Lopuksi 3 kk jälkeen tarkastellaan mitä kuluneen jakson aikana on oivallettu ja mitä muutoksia elämään mahdollisesti on tullut.

Kirjaa täytetään kirjaamalla ja värittelemällä palkkeja ja sydämiä. Kirjaa voi myös koristella haluamallaan tavalla. Itselle tuli heti mieleen, että sivuille voisi yhdistää myös kiitollisuus-tehtävän, eli kirjata päivittäin ne asiat joista silloinkin on kiitollinen. Kirjan mustavalko-kuvitus on yksinkertaista ja pelkistettyä ja ainakin oma silmäni kaipaisi enemmän väriä ja runsautta, jotta mielenkiinto tehtäviin säilyisi parempana. Siksipä voikin käyttää omaa luovuuttaan hyödyksi. 

Tänään on kiinnostava työkalu, jonka täyttäminen tuntuisi olevan yksinkertaista ja helppoa. Ainoa haaste on löytää se tavoite mitä kohti tahtoisin pyrkiä. 

Maaretta Tukiainen – Sonja Eid
Tänään




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti