tiistai 17. helmikuuta 2015

Rouhea maalaistyyli
Valkoiset, maalaisromanttiset kodit ovat kauniita, mutta eivät välttämättä kovin persoonallisia. Valkoinen ilme on suhteellisen helppo toteuttaa koska sisustuskaupat pursuavat kaikkea siihen sopivaa: valkoisia huonekaluja, tähtiprinttejä ja ripaus vaaleanharmaata. Sisustusohjelmissa, varsinkin suomalaisissa, ei pahemmin värejä uskalleta käyttää. Muutoksissa värit peitetään valkoisella ja kun puhutaan värin lisäämisestä tarkoittaa se harmaan eri sävyjä tehosteseinässä.

Maalaistyylissä on nyt kuitenkin tulossa uusi suuntaus ja se tarkoittaa tummempia sävyjä. Mustaa, ruskeaa ja harmaata käytetään enemmän, samoin puun sävyjä ja tehostevärejä. Kontrastit ovat hyvä lähtökohta tämän uuden suuntauksen toteuttamisessa. Vanhaa ja uutta yhdistellään. Rouheus saa näkyä sisustuksessa ja sen elementeissä, älä siis heti lähde korjaamaan vanhaa vaan mieti miten sen voisi sellaisenaan käyttää sisustuksessa hyödyksi. 

Päivitetty maalaistyyli sisältää mm. näitä elementtejä:
- tehdasmaisuus ja toimivuus
- kierrätys
- ruoste, patinoitunut pinta ja metalli
- tiili ja betoni
- pinnoittamaton puu
- murretut pastellit
- boheemius, taiteellisuus ja yllättävät yhdistelmät.

Ideoita tähän uuteen suuntaukseen löytyy aivan ihanasta uutuuskirjasta Rouhea maalaistyyli. Olen ihan täpinöissäni sukeltanut kirjan sisuksiin ja imenyt vaikutteita, ideoita ja tunnelmia. Tämä on niin minua! Rakastan kaikkea mitä kirjassa esitellään. En ole koskaan ollut valkoisen kodin ystävä, vaikka se kaunis onkin. Rakastan värejä, erilaisia pintoja, romanttista rouheutta ja etnisyyttä. Voisin ottaa kotiini jokaisen kirjassa esitellyn idean. Ja kun tarkemmin kotiani ja sisustustamme olen tutkaillut, olen huomannut monia samankaltaisuuksia nykyisessä sisustuksessamme. Paljon erilaisia elementtejä, mutta silti silmää miellyttävä kokonaisuus. Totta kai jokaisella on omat mieltymyksensä ja toisen romu on toisen aarre.

Kirjasta löytyy yllättäviä vinkkejä erilaisiin tuunauksiin: alumiinifolion käyttö lipaston ehostamisessa, vasaralakkamaalilla uutta ilmettä huonekaluihin ja valaisimiin, mihin kaikkeen vanhoja ovia voikaan käyttää, miten omenasiiderietikkaa voi käyttää ruostumisen edesauttamisessa, ja mitä kaikkea maalilla oikeastaan voikaan maalata, ehkä jopa kangastakin!

Te kaikki, jotka olette kyllästyneet valkoisuuteen tai ette ikinä siitä ole pitäneetkään, tässä on teille juuri sopiva kirja! Ideoita on vaikka miten paljon, ja kaikki ohjeet/ideat on helposti toteutettavissa itse. Kirjan tarkoituksena on antaa vinkkejä ja ideoita kodin sisustamiseen ja somistamiseen vähällä rahalla. Kauniin ei tarvitse olla kallista. Ja aina voi hieman huijata ja tehdä jokin näyttämään siltä mitä se ei oikeastaan ole.

Ainoa harmitus tai moite kirjasta on sen kansi. Mielestäni se ei ole lainkaan eduksi tälle upealle kirjalle. Kannen perusteella en välttämättä edes valitsisi kirjaa ensimmäisenä hyllystä, ja mikä menetys se olisikaan. Kun kannen avaa ja kirjan sisältöön tutustuu, hyppää ihan eri maailmaan kuin mitä kansi antaa ymmärtää. Sisus on valoisa, houkutteleva, kauniita kuvia pullollaan, pitäen sisällään mahtavia tee-se-itse –ideoita.
1 kommentti:

  1. Tahtoo joo ton kirjan, tykkään kiitos vinkistä :)

    VastaaPoista