maanantai 13. huhtikuuta 2015

Anteeksianto“…sorry the hardest word to say…”

Anteeksianto
Harri Virolainen & Ilkka Virolainen
Tammi

Kirja kertoo anteeksiannosta, ja siitä miten se vaikuttaa kehoomme ja hyvinvointiimme, niin sisäisesti kuin ulkoisestikin. Kirja sisältää käytännön esimerkkejä, tutkittua tietoa ja erilaisia harjoituksia. Tämä on kirja, jota ei ole tarkoitus sisäistää kertalukemalla, vaan sen pariin palataan aina silloin kun tarve vaatii. Kirjan sisältö voi siis tuntua joka kerta erilaiselta ja uudelta, mikä johtuu siitä, että katsantokantamme asioihin muuttuu matkamme varrella.

Anteeksiantaminen tuntuu monesta niin vaikealta, ja sen esteeksi keksitään paljon syitä. Kuten, että on paljon helpompi olla antamatta anteeksi kuin myöntyä anteeksiantoon. Kuinka moni meistä ihmisistä ymmärtää syy-seuraus –suhteen patoutuneista ja jumissa olevista tunteista fyysiseen terveyteen.  Kun ihmiseen kertyy liikaa negatiivista energiaa, saattaa se purkautua ulos fyysisinä sairauksina. Siksi olisikin todella tärkeää oppia antamaan anteeksi, niin itselleen kuin muillekin, koska se vapauttaa meidät kaikesta negatiivisesta, helpottaa oloa ja saa sydämemme täyttymään rakkaudesta. Helppoa se ei aina ole, mutta kaikkea voi oppia kun vain haluaa. 
Koska niinhän sitä sanotaan, että ajattelemalla hyviä asioita saat elämääsi hyviä asioita – ja sama pätee toisinkin päin.

Jos kaipaat tukea vaikeiden asioiden käsittelyyn ja avaimia anteeksiantoon, suosittelen tutustumaan tähän kirjaan. Aihetta käsitellään monelta eri kantilta, ja esimerkkitapaukset antavat osviittaa ja uusia näkökulmia mahdollisiin omiin kokemuksiimme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti