maanantai 18. kesäkuuta 2018

Kakku kuin makeinen!

Kun mietin makeisia ja lempimakujani niin suklaan kanssa ykkössijan jakaa lakritsi ja salmiakki. Olen oppinut jopa yhdistämään suklaan ja lakritsin. Toisinaan ne sopii hyvin yhteen, toisinaan ei. Erityisesti tumman suklaan maku sointuu hyvin yhteen suolaisen lakritsin kanssa. 

Tässä kakussa suklaan rooli on kuitenkin vähäinen, sitä löytyy vain kakun päällä olevista kekseistä, tummista ohuen ohuista oreokekseistä. Mustanpuhuvan kakun päämakuina ovat aito lakritsi ja kookos. Kookosta löytyy niin pohjasta, öljyjä ja hiutaleina, kuin täytteestä hiutaleiden muodossa. Mustan värin kakkuun antaa syötävä aktiivihiilijauhe (Rawnice), jota myy esimerkiksi Ruohonjuuri Oy. Ihastuin suunnattomasti aktiivihiilen väriin, olen värjännyt sillä tuorepuuroja ja raakavanukkaita. Mustan värin syvyys on upea. 


Makeisista puheen ollen, tilasin ison laatikollisen herkkuja Maxikarkin verkkokaupasta, jonka valikoimista löytyy yli 1000 herkkua makeisista sipseihin, pähkinöihin ja kekseihin, sekä juomiin. Valikoima on jaettu selkeästi: suklaat, lakritsit, salmiakit, irtokarkit, patukat, juomat ja snackit löytyy kukin omista osioistaan. Hinnat verkkokaupassa ovat normaalit tai jopa hieman edullisemmat kaupan hintoihin verrattuna. Jos siis on tarve tilata isompi satsi herkkuja esimerkiksi juhliin, niin Maxikarkilta löytyy kyllä vaihtoehtoja. Sitä paitsi kyllähän se helpottaa ostamista kun tuotteet voi valita verkkokaupasta klikkaamalla ostoskoriin ja paketti saapuu parissa päivässä lähipostiin. Klikkailu säästää aikaa ja poistaa murheen kauppaan ehtimisen suhteen. Aina ei ole mahdollisuuksiakaan päästä kotoa lähtemään kaikkien muiden kiireiden alta ostoksille. Maxikarkilta löytyy vaivatta myös gluteenittomat, sokerittomat ja vegaaniset tuotteet. 

Itselleni uskollisena tilasin monta kiloa salmiakkilakritsia ja salmiakkia, ja tietysti muutaman tummasuklaalevyn. Ostoskorista löytyivät myös sipsit, pähkinäsekoitukset ja pari erikoisuutta joita halusin maistaa, brittiläisiä Maltesers-suklaapalloja ja amerikkalaisia Nerds-karkkirakeita. 

Selaillessani Liisa Westerbergin Kakkukirjaa sain idean toteuttaa mustan juustokakun! Ja koska rakastan juustokakkuja valinta oli selkeä. Mustaa kakkua en olekaan vielä tehnyt joten sekin oli päästävä testaamaan, varsinkin kun kaapissani on pussi aktiivihiilijauhetta. Se ei tuo lainkaan makua vaan antaa ainoastaan upean syvän mustan sävyn. Ja luokitellaanhan sekin superfoodiksi.

Maxikarkki, verkkokauppa, yhteistyö

Lakukakku

Pohja
100 g digestivekeksejä
20 g voita
2 rkl kookosöljyä
2 rkl kookoshiutaleita
pari pyöräytystä merisuolaa myllystä

Täyte
2 dl kuohukermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
3 tl aitoa vaniljasokeria
2 tl aktiivihiilijauhetta
2 tl raakalakritsijauhetta
1/2 dl kookoshiutaleita
3 liivatelehteä + 2 rkl kuumaa vettä
pari pyöräytystä merisuolaa myllystä

Kakun päällä ohuita Oreokeksejä, salmiakkilakritsimaton paloja ja uusia suosikkejani, Malaco Crazy Face Salty -makeisia joissa yhdistyy herkullisesti toffee, lakritsi ja salmiakki.

Tein kakun korkeaan 15 cm halkaisijaltaan olevaan irtoreunavuokaan.

Tee ensin pohja. Murenna keksit ja lisää joukkoon voisula ja juokseva kookosöljy. Sekoita massa tasaiseksi ja taputtele irtopohjavuoan pohjalle. Laita pohja jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi. 

Valmista täyte laittamalla ensin liivatelehdet turpoamaan kylmään veteen. Jatka vaahdottamalla kerma ja lisäämällä joukkoon tuorejuusto ja muut aineet. Sulata turvonneet liivatelehdet kuumaan veteen ja lisää liivateseos ohuena naruna täytteen joukkoon. Sekoita ja kaada täyte pohjan päälle. 

Anna kakun hyytyä muutama tunti jääkaapissa ennen nauttimista ja koristele kakku haluamallasi tavalla. Aktiivihiili on todella runsaspikmenttistä joten kannattaa suojata vaatteet ja tekstiilit sitä syödessä. Tosin aika hyvin sen tahrimat kankaat saa pestyä kunhan heti tuoreeltaan tahrat pesee.

Maxikarkilta herkut pöytään


Makeiset saatu yhteistyönä Maxikarkki.fi -verkkokaupasta.  
Yhteistyön apurina Somessa.com.



1 kommentti: