tiistai 30. kesäkuuta 2015

Kalanruodosta katnisslettiin

Pitkät hiukset lapsesta saakka eikä osaa tehdä lettejä. Ehkä vähän noloa.
Itsestäni siis puhun. Perusletit kyllä onnistuu mutta edes ranskalaista en oikein hallitse. Sen tekeminen menee yleensä sellaiseksi nyhräämiseksi ja hermojen kiristelyksi, ja lopputuloksena on toispuoleinen takkupötkö. Mikä sitten on (teko)syynä, etten ole koskaan lettejä oppinut palmikoimaan, ehkä se, että itselle niitä on hankala tehdä tai ettei minulla ole ollut pitkätukkaisia kavereita. Mutta ehkä toivoa ei ole kokonaan menetetty, ehkä voin vielä oppia.


Otavalta ilmestyi juuri Ihanat letit -kirja, jossa esitellään parikymmentä erilaista lettimallia ja -kampausta. Kirjan on kirjoittaneet tanskalaistytöt Laura & Marie. Nämä tyttöset ovat pienestä saakka rakastaneet lettejä ja vuonna 2013 he saivat idean jakaa ideoitaan ja kampausmallejaan Instagramissa ja yllätyksekseen saivat mielettömän määrän seuraajia, muita leteistä innostuneita ympäri maailmaa.

Tähän kirjaan on kerätty tyttöjen suosikkikampauksia. Kirjassa esitellään erilaisia lettikampauksia vaihe vaiheelta -kuvaohjeiden kera: viisi peruslettiä videolinkkeineen, kymmenen lettikampausta ja viisi juhlakampausta. Lisäksi annetaan vinkkejä kampausten koristeluun ja opastetaan miten perustekniikoita voidaan muunnella ja siten saada aikaan yhä erilaisempia malleja.

Ranskalainen-, hollantilainen-, kalanruoto- ja kierretty letti
Vesiputous-, katniss-, Slide-up- ja kahdeksikkoletti.
Ja paljon monia muita.

Kirja on kiva uutuus, vastaavia ei pahemmin olekaan ollut markkinoilla. Ja minusta on todella mukavaa, että nuoret ovat näin innostuneita leteistä: tekevät niistä selkeän ohjekirjan ja jakavat netissä lisää malleja. Letittäminen on käsityötä sekin, ja se ei maksa mitään. Lisäksi se on sukupolvia yhdistävä tekijä. Palmikointi ei katso ikää, siitä ovat kiinnostuneita niin isoäidit, äidit kuin lapsetkin.

Voit seurata tyttöjä heidän Instagram-tilinsä kautta @HairAndNailInspiration.


Ihanat letit
Kalanruodosta katnisslettiin
Arnesen Laura Kristine, Wivel Moosgard Marie
Otava 2015
112s.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti