keskiviikko 25. marraskuuta 2015

Sylvia Day


Tarvitsin lukemista kun FSOG:t on tullut luettua jo varmaan kolme kertaa läpi ja uutta elokuvaa joutuu odottamaan vielä yli vuoden (huhhuh). Asiaa jahkaillessani sosiaalisessa mediassa minua suositeltiin tutustumaan vastaavanlaiseen kirjasarjaan, Crossfire-sarjaan, johon kuuluu jo neljä kirjaa ja viides on tulossa ensi vuonna. Saattaa olla, että sekin kirja löytää luokseni, vaikken edellisiä olekaan lukenut. Lähdin liikkeelle niin sanotusti kokeilumielessä, eli jos kirja tuntuu yhtään luettavalta, luen sen läpi ja katson sitten tarvitsenko enemmän täydennystä lukukokemuksiini ja kirjahyllyyni. 
Tämä kirja sai minut hieman hämilleni, koska en voi olla vertaamatta sitä Anan ja Christianin tarinaan, yhtäläisyyksiä löytyy nimittäin todella paljon. Eva ja Gideon vaikuttavat pääpiirteittäin samanlaiselta parilta kuin Fifty Shaden pariskunta. Rikas, komea, vaikutusvaltainen ja ongelmainen mies, ja kaunis, puolisoaan tukeva ja auttava nainen. En osaa sanoa olisiko mielipiteeni erilainen jos olisin lukenut tämän kirjasarjan ensin, olisinko yhtä vau-fiiliksissä kuin FSOG:n jälkeen. Crossfire on kuitenkin kansainvälinen bestseller nro 1. Crossfire-sarjan televisiointioikeudet on myyty Lionsgatelle... kumpi siis tulee ennemmin ruudusta, sarja vai Fifty Shades Darker. Kumpikin kelpaisi. Ja ehkä minä nuo alkupään kirjatkin voisin ottaa käsittelyyn jos ne saisin itselleni. En moiti tätä kirjasarjaa mitenkään, Sylvia Day osaa kirjoittaa ja käännösten myötä teksti ja fiilis muuttuu aina jollakin tavalla. Henkilöt ovat kiinnostavia ja tarina itsessään vetää puoleensa, mutta mitään pakonomaista tarvetta lukea kirja samantien uusiksi minulle ei tullut. Ja pysyin muuten ihan hyvin kartalla juonesta ja henkilöhahmoista vaikka hyppäsin kelkkaan kesken vauhdin.

Sinun vallassasi jatkaa Evan ja Gideonin kiihkeää rakkaustarinaa,
 jota menneisyyden varjot uhkaavat.

Rakkaudenvalamme olisi pitänyt sitoa meidät lihaa ja vertakin tiukemmin yhteen, mutta se repikin vanhat haavat auki, paljasti kivun ja epävarmuuden ja houkutteli katkerat vihamiehet esiin koloistaan. Tunsin miten Gideon pakeni luotani, pahimmat pelkoni muuttuivat todellisuudeksi, rakkauteni joutui niin kovalle koetukselle, etten tiennyt voisinko sitä kestää..

Elämämme kirkkaimmalla hetkellä Gideonin menneisyys palasi uhkaamaan kaikkea, minkä puolesta olimme taistelleet. Edessämme oli kauhea valinta: entisten elämiemme vakaa turvallisuus vai kamppailu tulevaisuudesta, joka äkkiä tuntui vain saavuttamattomalta unelmalta..

SYLVIA DAY
Sinun vallassasi
Crossfire 4
Tammi 2015

Tässä jo aiemmin ilmestyneet sarjan kirjat:
2 kommenttia:

  1. Minulla taitaa olla hyllyssä yksi Sylvia Day, mutta en ole lukenut. Viimeksi kun luin rakkautta, niin se oli Nicolas Barreau Meillä on aina Pariisi. Joskus vain pitää lukeaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä luen tosi vähän, yleensä selailen lähinnä vain harrastekirjallisuutta, mutta Fifty Shadesiin jäin koukkuun ja kaipuun täytteeksi tämä Crossfire sopii vallan hyvin. :)

      Poista