keskiviikko 18. marraskuuta 2015

Paperilla / Joulukortti


Paperillassa fiilistellään joulua korttien muodossa. Minä olen tykästynyt näihin maitopurkeista tehtyihin "kortteihin". Alunperin idea lähti linnunpönttökorteista, jotka olivat jokin aika sitten pinnalla. Halusin suunnitella vastaavanlaisen kortin itse, ja vielä vähän vähemmällä vaivalla. Muutaman variaation jälkeen keksin leikata kannen ja "talon" samasta palasta, kansi siis on hieman pitempi kuin vastapäinen seinä ja sen voi siten taittaa kanneksi/katoksi.

Päällystin pönttökortin kirjansivuilla ja koristelin stanssatuin numeroin ja leimakuvin. Leimasin on Finnstamperin jouluvalikoimista. Punainen reunus on leikattu Fiskarsin pipariympyräleikkurilla.
Toisella sivulla on Fiskarsin sydän-vipulävistimellä leikattuja pikkusydämiä ja pöntön alareunaa reunustaa punainen nauha, joka on leikattu Veikkauksen joulukuoresta, siis sellaisesta valmiskuoresta johon voi sujauttaa vaikka ässäarvan. Lisäksi kiedoin hamppunarua kortin ympärille. Kannen päällä on paperikukkanen.

Pönttökortti ei sovellu perinteisen kortin tapaan postitettavaksi, mutta sen voi ojentaa joulutervehdyksenä tai -viemisenä ystävälle tai tuttavalle, ja mikä parasta, sen sisään voi piilottaa pienen lahjan tai yllätyksen: kynttilän, makeisia, arvan tai vaikka sukat.

Tekemisen iloa ja hyvää mieltä!1 kommentti: