lauantai 21. marraskuuta 2015

Herra Hakkaraisen kielikylpyMauri Kunnaksen omintakeinen kuvitus näkyy tässäkin kirjassa. Hersyvän runsas ja värikäs runsaudensarvi. Kirjasta on iloa kaikenikäisille - niille pienoisille kuvien katsojille, jotka eivät lukea vielä osaa ja niille isommille, jotka jo kirjaimista sanoja osaavat muodostaa. Eikä siinä kaikki, kirjan varsinainen idea on oppia englantia! Kyseessä on siis suomi-englanti kuvasanakirja.

Meidän Neljävee kiinnostui ehkä noin vuosi sitten englannin kielestä juutuuppivideoiden kautta. Yhtäkkiä hän oppi itsekseen värit ja joitakin sanoja. Nyttemmin mielenkiinto on taas ollut vähäisenlaista mutta näitä tällaisia kirjoja on silti aina hyvä olla kirjahyllyssä. Näistähän oppii aikuiset myös. 

Tähän Hullunkuriseen kuvasanakirjaan on koottu mielenkiintoisia ja jopa jännittäviäkin teemoja, joihin tutustuessa opitaan samalla uusia englannin kielisiä sanoja. Aluksi opitaan Herra Hakkaraisen opastuksella numeroita. Sitten hypätään eri menopelien matkaan, lähdetään lomalle ja käydään avaruudessa. Jännitystä haetaan merirosvoista ja kummituksista, ja vieraillaan myös keskiajalla. Lopuksi puuhastellaan jouluisissa tunnelmissa.

Kirjaan on koottu hieman erilaisempia sanoja kuin mihin olen muissa vastaavissa kirjoissa törmännyt, ja se on ihan positiivinen juttu. Kirjan sanastoon on valittu sellaiset englannin termit, jotka ovat mahdollisimman tunnistettavia englannin puhujille eri puolilla maailmaa.

Jos joululahjaideoita kaipaat, niin tässä olisi yksi hyvä vaihtoehto!
Tervetuloa Herra Hakkaraisen kielikylpyyn!

 Mauri Kunnas
Otava 2014Ei kommentteja:

Lähetä kommentti