lauantai 28. marraskuuta 2015

Helppo fudge!


En tiedä olenko koskaan edes maistanut fudgea. Ehkä olen vain pohtinut, että mitähän tuokin mahtaa olla. Onhan niitä mm. markkinoilla ja toreilla ollut myynnissä ja kaupan namulaareistakin sitä löytää. Päätin tutustua tähän herkkuun itsetehden, kun löysin netistä niin helpon ohjeen. Ainekset ovat odottaneet kaapissa jo pitempään ja sittemmin löysin vastaavan ohjeen Hyvää joulua -kirjastanikin.

Raaka-aineita tähän ei tarvita kuin kolme.
Suklaa, kondensoitu maito ja voi.

 Ohje lyhykäisyydessään tässä:
(oma sovellus)

1 prk kondensoitua maitoa
300 g tummaa suklaata
n. 25 g voita

Käytin makeutettua kondensoitua maitoa ja totesin fudgen valmistuttua, että se todella on makeaa. Seuraavalla kerralla valitsen vielä tummemman suklaan, 70% suklaa sopii varmasti hyvin, ja lopputulos on toivon mukaan siten vähemmän makea.

Muutoin tykkäsin fudgesta. Vähän aluksi jännitin lopputulosta. Ajattelin maun olevan lähempänä (suklaanmakuista) toffeeta mutta tämä maistuu kyllä ennenkaikkea vain suklaiselta, ja hyvä niin. 

Niin ja se valmistus...
Lämmitin kondensoidun maidon kattilassa ja lisäsin joukkoon paloitellun suklaan. Odottelin ja sekoittelin kunnes suklaa oli sulanut ja lisäsin massaan voin. Sitten vain suklaaseos vuokaan jähmettymään. Käytin muovista, laakeaa, pakasterasiaa, jonka vuorasin leivinpaperin palasella. Sitten fudge rasioineen jääkaappiin jähmettymään pariksi tunniksi. Sen jälkeen kumosin fudgen leikkuulaudalle ja leikkasin palasiksi ja palat takaisin jääkaappiin. Helppo homma!

Kokeilin maustaa pienen erän pikakahvilla ja piparinmuruilla, katsotaan huomenna miltä maistuu!


1 can sweetened condensed milk
300 g  dark chocolate
25 g butter

2 kommenttia: