tiistai 3. marraskuuta 2015

Lepakkoviitta

 Helppo viitta esimerkiksi naamiaisiin syntyy huovasta helposti pelkkien saksien avulla! Tämän tekoon ei ompelukonetta saati neulaa ja lankaakaan tarvita. 
Leikkasin ensin soikean kappaleen, jonka reunoihin piirsin lautasen avulla puolikaaret. Sitten leikkasin viivoja pitkin ja sain aikaan lepakkoreunan. Lopuksi leikkasin kolmioaukot puolikaarien yhtymäkohtiin ja pääaukon keskelle viittaa.
Tein oman viittani 100% villahuovasta ja vanutin valmiin viitan pesukoneessa 40*asteessa ja lopuksi silitin pinnan sileäksi. Viitta on lämmin ja näyttävä, ja todella helppo toteuttaa. Sen voi tehdä muustakin materiaalista, esimerkiksi fleecesta.

Naamiaisasut kannattaa usein tehdä itse. Siten säästää rahaa ja saa sellaisen asun kuin haluaa. Toisaalta taas naamiaisasu voi olla kertakäyttöinen koska sitä ei välttämättä tule käytettyä toista kertaa, tai sitten kannattaa tehdä asu, jonka voi pienillä muutoksilla muuttaa erilaiseksi.

Käytin tätä viittaa DIY-hatun ja -hameen kanssa. Hameen tein mustasta voileesta, jonka yläreunaan ompelin kuminauhan. Koristelin hamosen huovasta leikkaamillani lepakoilla ja lepakot liitin hameeseen ronskisti nitojalla.
Lasten lelulaatikoistakin voi löytyä kaikenlaista kiinnostavaa jonka ilmeen voi pienellä tuunauksella muuttaa. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti